Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma is Kormányinfót tartott Gulyás Gergely. A Kormányinfók mostanában valahogy olyanok, hogy mindig retteg az ember, hogy éppen mit talál ki a kormányzat. Hát most éppenséggel ezt:

Az operatív törzs megvizsgálja azt, mikortól kössék az oltási igazolvány érvényességét a harmadik oltáshoz.

Szerdán ülésezett a kormány, Gulyás Gergely miniszter ismertette a legfontosabb döntéseket.

Ennek kapcsán elmondta, hogy járványügyekkel foglalkozott legtöbbet a kormány. Az elmúlt 24 órában 218-an vesztették életüket. Kórházban 7450 főt kerülnek, ebből 550-en szorulnak invazív lélegeztetésre.

Gulyás az oltási adatok kapcsán elmondta, hogy jól haladunk, harmadik oltások számát tekintve elsők vagyunk, 6,2 millió körül van az első oltást megkapók száma. Hangsúlyozta, hogy a harmadik oltás kulcsfontosságú, mivel 4-5-6 hónap elteltével csökken az oltóanyag által biztosított ellenanyag mértéke.

Azokat, akik júniusig megkapták a második oltást is, de a harmadikat még nem, személyesen fogják megkeresni és buzdítani fogják őket a harmadik oltás felvételére.

Bejelentette, hogy újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet, illetve az operatív törzs megkezdi a helyben oltási akciónapok megszervezését.

Az operatív törzs megvizsgálja azt is, mikortól kössük az oltási igazolvány érvényességét a harmadik oltáshoz – mondta a miniszter. Ennek időpontját később fogják bejelenteni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: