Megosztom másokkal is:

A következő napokban egyre többfelé fordulhat elő havas eső, hózápor, bizonyos helyeken tartós havazásra is készülhetünk. Részletes előrejelzés szerdáig.

Hétfőn az ország nagy részén szakadozottá válik a felhőtakaró: felhőátvonulások várhatók, néhány helyen rövid időre a nap is kisüthet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A nap első felében az északkeleti határvidéken esőre, a Dunántúlon és a Duna vonalában helyenként hózáporokra számíthatunk.

Délután leginkább az északkeleti tájakon fordulhat elő kiterjedtebb csapadékhullás – Borsod északi felében tartós havazás is lehetséges -, másutt már csak néhol fordulhat elő hózápor, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, késő estére általában -4 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés valószínű, majd délután északnyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

A nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Délután 3, 7 fok lesz a jellemző maximumhőmérséklet.

Szerdán eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak az északkeleti országrészben szakadozhat fel némiképp a felhőzet. Napközben délnyugat felől átmenetileg szakadozik, csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Estétől nyugat felől ismét felhősödés kezdődik.

Kezdetben északkeleten még előfordulhat kisebb havazás, melyet reggelig fokozatosan mindenütt havas eső, majd eső vált fel. A hőmérséklet hajnalban általában 0, +5, fok között alakul, délután 5, 12 fokot mérhetünk.

Forrás: hazipatika.com Fotó: metkep.hu


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --