Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi köze van az ellenem folyó fideszes lejárató kampánynak a két mészárosnyi vagyonnal rendelkező Putyin-barát oligarchákhoz?

Nem kérdés számomra, hogy a titkosszolgálati módszerekkel készített, részben manipulált, részben hazug hangfelvételek mögött a Fidesz áll.

A felvételek állandó szereplője Gansperger Gyula, a Fidesz volt könyvelője, a Fidesz székházbotrányának egyik kulcsfigurája, az első Orbán-kormány főprivatizőre, Habony Árpád hitelezőjének üzlettársa, akinek családi cége egyes hírek szerint az elmúlt időkig az Orbán-család adóbevallását is készítette.

Azt persze már megszokhattuk, hogy a Fidesz titkosszolgálati technikákkal próbálja lejáratni az ellenfeleit.

Az újdonság az ügyben az orosz szál. Egyrészt az egész történet erősen idézi a klasszikus, megtervezett, a zavarkeltést célzó orosz dezinformációs kampányok technikáját.

Másrészt nehezen képzelhető el, hogy a Magyarországon élő leggazdagabb család, a Fidesz jóvoltából kiemelt beruházást megvalósító, az orosz államhoz sok szálon kötődő Rahimkulovok irodájában folytatott beszélgetésről úgy készülhetett titokban hangfelvétel, hogy az az orosz titkosszolgálat és így a Putyin-rendszer tudta nélkül vagy akarata ellenére történt.

Tudjuk, hogy az utóbbi időben rendszeresek az orosz beavatkozási kísérletek a szabad világ választásaiba a korrupt helyi politikai szereplők érdekében.

Nem hiszem, hogy mással állnánk most szemben. Egy kis ízelítőt kapunk éppen abból, hogy mi vár ránk a következő pár hónap választási küzdelmei alatt.

Persze ez nem fogja a kedvünket szegni: vissza fogjuk szerezni a hazánkat az orosz érdekeket kiszolgáló maffiaállamtól.

(Ceterum censeo: a Városházát nem eladjuk, hanem fejlesztjük. Akit a valóság érdekel, annak az orosz érdekeket kiszolgáló propaganda olvasása helyett inkább a Városháza Park megújításának honlapját ajánlom:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: