Megosztom másokkal is:
  •  

Brüsszeli források egybehangzó állítása szerint az Európai Bizottság a mai napon fontos levelet küldött az Orbán-kormány számára a jogállamisági mechanizmus megindítása kapcsán, egyfajta utolsó felszólításként.

A dokumentumban a Bizottság elnöke számos kérdést intézett a kormányhoz, elsősorban a magyarországi súlyos korrupciós helyzettel, illetve az ezzel összefüggő közbeszerzési gyakorlattal kapcsolatban.

Ez gyakorlatilag az Orbánék által rettegett

– és a jelenlegi kormányfő korábbi állítása szerint „sikeresen leállított” –

jogállamisági mechanizmus elindításának nulladik, kezdő lépése.

 

A magyar kormánynak két hónapja lesz arra, hogy az Európai Bizottság számára elégséges és érdemi válaszokat adjon

– ismerve azonban eddigi gőgös és maffiaszerű működésüket, az állami szinten szervezett korrupció és jogállamisági dúlás kapcsán nem várható érdemi változás.

Amennyiben azonban a Fidesz-elit nem hagy fel az uniós források fékevesztett lerablásával és továbbra is meglopják a magyar embereket azzal, hogy saját rokonságukat és üzleti körüket hizlalják az európai adófizetők pénzével, akkor az Európai Bizottság a jövő év első felében immár minden kétséget kizáróan el fogja indítani az úgynevezett jogállamisági mechanizmust.

Azt az eszközt, amely az uniós források végső kedvezményezetteinek – önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások – szükséges védelme mellett ugyan, de végső esetben csökkentheti vagy akár fel is függesztheti az uniós források kifizetését.

Ha Orbánék tovább lopnak, Brüsszel el fogja zárni a pénzcsapot előlük.

Ez kizárólag az ő bűnük, az ő felelősségük.

Nekik ugyanis valójában nem Magyarország az első, hanem a saját bankszámlájuk.


Megosztom másokkal is:
  •  

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --