Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jámbor András az ellenzék közös jelöltje Józsefvárosban és Ferencvárosban olyan leckét adott a Miniszterelnöknek, amit rikán látunk.

Jámbor persze nevével ellentétben sosem ment a szomszédba, ha a kormány ellen kellett fellépni. Ő volt az aki a kínai gigaegyetem ellen szervezett több ezres tüntetést és a Mérce korábbi főszerkesztőjeként pedig mindig is megvolt a véleménye a hatalmoról, ahogy most is:

Miniszterelnök úr!

Ön mai beszédében azt mondta, nem leszünk gyarmat, megvédjük a magyar értékeket! Hát ezt én nem látom jönni..

Ezért kérdeznék párat:

Mikor fognak fellépni a saját stratégiai partnereikkel szemben, hogy megvédjék a magyar melósokat? Mikor lesz a stratégiai partnerségek része a magyar adófizetők, a magyar dolgozók munkajogának és bérének megvédése?

Hol voltak, amikor a Suzukinál betiltották a szakszervezetet és kirúgták a szakszervezeti vezetőt?

Hol voltak, amikor a Hankooknál, a Continentalnál és még számos cégnél a külföldi multik törvénytelenül akadályozták a dolgozók sztrájkját?

Hol vannak most, amikor a Continentalnál kirúgták a sztrájkolókat? Hol vannak, amikor a Samsung különböző gyárainál furcsa halálesetek történnek?

Miért csökkentették 19 százalékról 9-re a nagy cégek társasági adóját? Miért engedik, hogy 9 százalékos adókulcs mellett 5 százalék legyen a legnagyobb magyar cégek effektív adóbefizetése?

Miért fizetnek ki átlagosan 130 millió forintot – több mint 20 évnyi átlagbért – támogatásra egy külföldi cégnek, ezt a munkahelyteremtési támogatást miért nem a magyar kis- és középvállalkozások kapják? Miért költenek kétszer annyit a külföldi multik támogatására, mint korábban az MSZP-SZDSZ kormányok?

Miért nem törlik el a rabszolgatörvényt? Miért hagyják, hogy a nagy cégek a saját leállásaik költségét a melósokkal fizettessék ki?

Hogy van az, hogy a térség többi államában jobban nőttek a fizetések az elmúlt 10 évben, mint Magyarországon? Hogy van az, hogy a szlovák átlagkereset 9 éve hagyott le minket, a román minimálbér pedig már a magyar sarkában van reálértéken?

Miniszterelnök úr, hol a fészkes fenében van a magyar érdekek védelme? Mikor emelt szót Ön Brüsszelben a magyar dolgozók védelméért?

Mikor emelt szót az oktatási rendszerért? Mikor emelt szót az egészségügyért? Mikor kért ezekre támogatásokat?

Miniszterelnök úr, miért hazudik nekünk, amikor egyértelmű, Ön sosem a magyar érdekeket védi Brüsszelben, hanem a saját hatalmát?

A fenti felsorolásból talán mindenkinek kitűnik, hogy a magyar fizetések, a magyar melósok, a magyar adó mind csak árucikk, amely csatasorba állítható Orbán Viktor hatalmának megtartása érdekében.

Köszönjük, mi ebből a fajta “védelemből” nem kérünk Az elmúlt 12 évben valójában gyarmat lettünk.

Míg fent a várban megy a bábuk tologatása és jól élnek a lentről lopott pénzből, addig szép lassan kiárusítják a magyar melóst, a magyar földet, a magyar tőkét a hatalom érdekében

Jövőre ezért fogjuk leváltani Önöket, ezért fogjuk leváltani a Fideszt Ezt a folyamatot fogjuk megállítani


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: