Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn az Országgyűlésben azt kérte Németh Szilárdtól, reagáljon Ruszin-Szendi Romulusznak, a Magyar Honvédség parancsnokának nyilatkozatára, amelyben azt mondta,

a honvédség már nem a néphadsereg, amelyben elhízott, részeges tisztek vezették a sorkatonákat.

Válaszában Németh Szilárd azt hangoztatta, a Fidesz-KDNP-kormány tiszteli és megbecsüli a magyar honvédeket, fejleszti a honvédséget, újjáépíti a hajdan nagy hírű magyar hadiipart.

A honvédség vezetői alárendeltjeiknek példát mutatva, a végsőkig hűek hazájukhoz, minden nap teljesítik tiszti esküjüket, testileg, lelkileg és szellemileg felkészültek – mondta.

Hozzátette, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy is ilyen ember és kiáll mellette az ilyen nemtelen és aljas támadásokkal szemben.

Az MSZP politikusa viszontválaszában megismételte kérdését, hogy a minisztérium egyetért-e Ruszin-Szendi Romulusz minősítésével az 1990 előtt szolgált tisztekről, megjegyezve, hogy a honvédelmi miniszter is szolgált tisztként a rendszerváltozás előtt.

Németh Szilárd szerint a parancsnok azt mondta, hogy a jelenlegi már „egy más szellemiségű honvédség”, amelyik azt tűzte ki maga elé célul, hogy a térség legütőképesebb, legmodernebb hadserege lesz.

Ebben pedig nincs semmi kivetnivaló


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: