forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Megosztom másokkal is:

Váratlanul ma be kellett ismernie az állami médiának azt, hogy szemérmetlenül hazudtak az egyik legnagyobb politikai ellenfelükről.

Példátlan adást volt kénytelen a Kossuth rádió műsorára tűzni ugyani be kellett ismerniük:

valótlanul állították Dobrev Kláráról, hogy a 2006-os őszi események során az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövetéséről és megveretéséről döntött volna

November 10-én a Jó napot, Magyarország! című magazinműsorban a műsorvezető beolvasta a Dobrev Klára által kért helyreigazítást, amely így hangzott:

„2021. október 26. napján a Kossuth rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna.

Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006. őszi zavargások vonatkozásában.”

Korábban a Kossuth rádió ugyanezen műsorában tényként kezelték az Elk*rtuk című film narratíváját, miszerint Dobrev döntött 2006-ban az emberek szemkilövéséről és megveréséről.

A Demokratikus Koalíció ezután közleményben jelezte, hogy perelni fognak az elhangzottak miatt. „Bepereljük az MTVA-t, amiért tényként kezelik az Elk*rtuk összeesküvés-elméletét”

A DK a közleményében azt írta: az állami rádió propagandistái láthatóan csont nélkül hitték el a Fidesz propagandafilmjében, az Elk*rtuk-ban foglalt összeesküvés-elméletet.

Hozzáteszik, hogy bár „az alternatív valóságon alapuló diktatúrák sajátja, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a múlt, az a tény mindenen túlmegy, hogy a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett.


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --