Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor múlt hét pénteken beismerte, hogy a kormány nem tud több embert meggyőzni arról, hogy oltassa be magát, majd most, hétfőn megmutatkozott, hogy milyen súlyos következménye van a kormányzati tétlenségnek:

három nap alatt 17 834 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 214 honfitársunk.

Magyarországon az oltási kampány elakadt, az átoltottság tekintetében hazánk jóval az uniós átlag alatt teljesít és mindezek tudatában a miniszterelnök széttárja a kezét, hogy nem tud mit tenni.

Ez azonban hazugság, ugyanis a kormány annál többet is tehetne minthogy újabb milliárdokat költ el a hatástalan plakátokra.

A Fidesznek nem kell feltalálnia a spanyolviaszt, más országokban már belátták – legutóbb Romániában –, hogy erősíteni lehet az oltási hajlandóságot azzal, ha közzéteszik, hogy a kórházba került, illetve elhunyt covidos betegek közül hányan és hányszor voltak beoltva.

Ezeket az információkat kellene nyilvánosságra hoznia a kormánynak, hiszen ezzel is igazolni lehetne az oltások hatékonyságát és szükségességét.

Magyarországon azonban a kormányzati szervek továbbra is csak titkolóznak, ami szakmailag és erkölcsileg is érthetetlen.

Kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, az MSZP éppen ezért már a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel.

 Az egész országnak az az érdeke, hogy minél többen védettek legyenek a koronavírussal szemben, ehhez azonban egy hatásos oltási kampányra van szükség.

Az MSZP szerint mindent meg kell tenni az oltási kedv növelése érdekében, éppen ezért Ujhelyi István európai parlamenti képviselő bírósághoz fordult annak érdekében, hogy az adatok minél előbb nyilvánossá válhassanak


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: