Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A mai napon a Miniszterelnökséget vezető miniszteren influenzaszerű tünetek miatt elvégzett koronavírus teszt pozitívnak bizonyult, írja a Miniszterelnökség vasárnapi közleményében.

A közlemény szerint Gulyás Gergely az ilyenkor kötelező vizsgálatok elvégzése után az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonult. Munkáját – amennyire a körülmények engedik – otthonról végzi majd.

„Annak köszönhetően, hogy az oltottság az elérhető legnagyobb védelmet biztosítja, a koronavírus-fertőzés a Miniszterelnökséget vezető miniszternél komolyabb tüneteket nem mutat”

– áll a közleményben.

Gulyás Gergely az egyik állandó résztvevője a csütörtökönként tartott Kormányinfónak, ahol a miniszter személyesen válaszol az újságírók kérdéseire. Az október 28-i Kormányinfón is részt vett, ahol többek között járványügyi korlátozásokat jelentett be.

Az egy héttel korábbi, október 21-i Kormányinfón azt is elmondta, hogy a két Szputnyik-oltása után harmadiknak egy Janssent kapott. A harmadik oltásának fajtája azért is érdekes, mert a hivatalos, koronavírus-információs kormányzati oldalon megjelent táblázat szerint a Szputnyikra a Pfizer, Moderna, Sinopharm, vagy megint Szputnyik vakcinák ajánlottak, a Janssen nem szerepel a listában.

Gulyás válaszát, amiben többek között elmondja, hogy két orvost is megkérdezett a harmadiknak beadott Janssenről, 1 óra 48 perctől ebben a videóban lehet megnézni:

(MTI)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: