Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma újabb szomorú napra ébredtünk, továbbra sincs megállás az üzemanyagok drágulásában:

mától 5-5 forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj ára: a 95-ös benzin 506, a gázolaj 517 forintba kerül literenként, mindkét ár történelmi rekord – írja közleményében a DK.

Az Eurostat adatai szerint, ha pusztán a termelői árakat vesszük alapul, az unió országai közül Magyarországon a legdrágább a gázolaj, és kilencedik legdrágább a 95-ös benzin – írja a DK.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány gyurcsányozik, hazudik és másra mutogat, pedig már Orbán is tudja, hogy a magyar emberek visszasírják a Gyurcsány-kormány idején tapasztalt üzemanyagárakat.

Míg 2009 tavaszán egy liter benzinért 257 forintot, egy liter gázolajért 252 forintot kellett fizetni, mára ez a duplájára nőtt mindkét esetben – teszik hozzá.

A párt szerint a mostani árakért Orbán elhibázott árfolyampolitikája a felelős, ezért javasoljuk neki, hogy az újabb hazugságcunami elindítása helyett tegyen a történelmi üzemanyagdrágulás megállítása érdekében, korrigáljon az árak emelkedéséért okolható katasztrofális árfolyampolitikáján és ne raboljon tovább a tisztességes magyar emberek pénztárcájából.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: