Gyurcsány Ferenc a Parlamentben - Forrás: 168 óra Fotó: Kovács Tamás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A DK elnöke megint nem hazudtolta meg magát.

“Bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek”

– idézhetnék Jézus szavait 1956 mártírjai, ha látnák az Égből, mi történik az ő forradalmunk emlékével idelenn.

Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon.

1956 ismét elbukott. Most nem az oroszok verték le. Most a hatalomhazugság, a gyávaság, a joggá nemesített bűn védelme verte le. Na, meg a mindezt lehetővé tevő sok-sok körülmény.

2006 őszén a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet.

A határok sem az akkori szándékokban, sem a valóságban nem voltak világosak. Keveredett a szándék, keveredett tömeg. Egyik keverte a másikat és vissza.

A nemes lázadás találkozott a törvénytelen és a törvényes erőszakkal. Ez utóbbi jogszerű és jogsértő formájával egyaránt.

Anélkül, hogy mindez ellentmondás lenne.

2006 őszének sok áldozata van. Vannak a könnyen látható sérülések. Ártatlan és nagyon is ártalmas tüntetőé, kiváncsi setálóé és gyújtogató huligáné, munkáját végző, megtámadott rendőré.

De van itt más is.

Szájtáti, gyenge demokraták engedik másfél évtizede, hogy tudatos rendzavarást, provokációt, a demokratikus államrend elleni támadást tiszta forradalommá próbálja nemesíteni a jó- és rosszhiszemű naivitás és a hatalmi hazugság perverz szerelmi háromszöge.

A ragacsos sziruppá sűrűsödött erkölcsiség pózába merevedő szerencsétlenek egyik-másika meg most felébred, hogy tényleg mik nem történtek akkortájt. És ismétlik ellenfeleik rájuk öntött mocskát, jól el is kenik önmagukon, aztán büszkén kiáltják: én tiszta vagyok!

Szólnék!

Itt van 1956. Rákosi világa. Oroszok. Petőfi kör. Nagy Imre, Maléter meg a többiek. Munkástanácsok. Sinkovits, Darvas.
Meg a haza, benne a magyar nép.

Nem fontosak?

Jövőre választás lesz.
Meg egyébként is Gyurcsány.

Bocsáss meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek.

Fidesz párttag könyvecske a történelem antikváriumában kis ráfizetéssel majd kapható lesz. A sorbanálláshoz kéretik sorszámot húzni.

És azt mondják, ki lesz írva: énekelni és a földre köpni tilos.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: