Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz úgy döntött, hogy a legalacsonyabb fizetéseket továbbra is kiemelkedően magas adóval sújtja, ugyanis a képviselői a Gazdasági bizottság ülésén leszavazták az MSZP adómentes minimálbérről szóló javaslatát, ami évi 300 ezer forinttal növelné a dolgozók kézhez kapott fizetését.

Ez a megoldás ráadásul semmilyen kiadást nem jelent a kis- és középvállalkozások számára, sőt így nemcsak a minimálbéresek járnának jól, hanem mindenkinek a fizetése emelkedne, aki 321 ezer forintnál kevesebbet keres.

A kormánypárti képviselők színt vallottak: úgy gondolják, hogy nincs semmi gond azzal, hogy több mint 30 százalékos különböző adó terheli azt a magyar minimálbért, ami uniós szinten a sereghajtók közé tartozik, a visegrádi országok között pedig a legalacsonyabb.

Az MSZP azonban elengedhetetlennek tartja, hogy legyen adómentes a minimálbér és csökkenjen az alacsony fizetések adója, ugyanis a Fidesz-rezsim 11 éves kormányzásának eredményeként rengeteg dolgozó bére alig fedezi a megélhetési költségeket.

Az MSZP szerint az alacsony magyar fizetéseket meg kell emelni, mert a biztos megélhetés mindenkinek jár.

Ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát a tisztességes fizetésemelésekre és az adómentes minimálbérre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: