Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Külföldről elérhetetlenné vált a szavazórendszer, és a belföldi online szavazás is nehézkessé vált az előválasztás második fordulójának véghajrájában.

Akik a határon túlról próbáltak meg voksolni az előválasztás végén, azzal szembesültek, hogy az online szavazórendszer nem elérhető – írja a Telex több olvasói levélre hivatkozva.

A szavazást lebonyolító aHang, illetve az ELEVE támogatói csoport ezt követően a külföldről szavazókat az alábbiakról értesítette: „az előválasztás szavazó rendszerét súlyos külföldi támadás érte, ezért jelenleg a szavazórendszer külföldről sajnos nem elérhető. Informatikusaink dolgoznak a támadás kivédésén, de sajnos nincs garancia arra, hogy a külföldről történő elérhetőség helyreáll-e a szavazás lezárásáig, ma 20:00 (CET) óráig.”

Mint kiderült, nemcsak külföldről, de este hét óra után belföldről is akadozott az online szavazás. A voksolásra beregisztráltak közül többeknek is azt jelezte a rendszer, hogy nincs elérhető szavazóbiztos, aki videokamerán keresztül ellenőrziné a személyes iratokat. A lap szerint, akinek sikerült is elindítania a szavazási folyamatot, azoknál sem működött tökéletesen a rendszer, a videós bejelentkezés többször megszakadt.

Ilyen volt az előválasztás utolsó napja

Pénteken rekordot döntött az előválasztáson a részvétel: 102 ezren szavaztak az utolsó előtti napon.

Ezzel a lendülettel fordult rá az ellenzéki előválasztás a szombati hajrára, amely kisebb malőrökkel, de egészen az esti órákig viszonylag zökkenőmentesen zajlott. Volt egy kis kavarodás Tapolcán, ahol hiába keresték, nem találták a voksolni vágyók a szavazósátrat, a Bosnyák téri helyszínt pedig nem volt egyszerű megközelíteni, mivel a szavazóknak a Fidesz aláírásgyűjtő pultjain kellett árvergődniük.

Az utolsó napon adta le szavazatát a Momentum ügyvezetője, Orosz Anna is, és bár mostanra a személyes szavazás véget ért, azok, akik online regisztráltak este 8-ig, éjfélig leadhatják a voksukat (amennyiben a rendszer zökkenőmentesen működik).

Hogy végül ki lesz 2022-ben Orbán Viktor kihívója, Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter, az várhatóan vasárnap este fog eldőlni.

via: HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: