Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem terveztem, hogy az előválasztási küzdelemben megszólalok.

Egyik ellenzéki pártnak sem vagyok a tagja és még soha nem szavaztam a Demokratikus Koalícióra vagy jelöltjeire, éppen ezért úgy érzem szint kell vallanom, meg kell magyaráznom, hogy miért fogok a második fordulóban Dobrev Klárára szavazni.

Mindezt Demszky Gábor Budapest korábbi főpolgármestere mondta el.

Mint fogalmazott: Először is azért, mert ő az a jelölt, aki hibátlan érveléssel és utólagos magyarázkodási kényszer nélkül, profi politikusként képviseli mindazokat az európai értékeket, amelyeket magam is vallok.

Ezek közül legfontosabb talán az emberi méltóság tisztelete, ami minden embert megillet vallástól, nemzeti hová tartozástól és szexuális orientációtól függetlenül.

Másodszor pedig ezért, mert Dobrev Klára mind a 19 megyében első helyen végzett az előválasztáson, ami azért volt lehetséges, mert a DK, az ellenzék legjobban szervezett pártja, amelynek aktivistái „felszántották az országot” a párt programját hirdető jelöltjeikkel.

Jövő tavasszal 106 egyéni körzetben fog eldőlni, hogy lesz-e rendszerváltás, dől vagy marad az autokratikus rezsim, bukik-e Orbán és a „fogadott mafffia család”.

Az eddigi eredmények ismeretében elvitathatatlan, hogy Dobrev Klára a legerősebb jelölt, ezt mi elkötelezett ellenzéki szavazók pontosan tudjuk, lepjük meg a szélesebb szavazótábort egy európai kapcsolatokkal rendelkező, jól felkészült, a támadásokra profi módon reagáló jelölttel, akinek indításával az ellenzék azt jelzi, hogy a nők végre méltó szerephez juthatnak a magyar közéletben.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: