Kásler Miklós - Fotó: Tháler Tamás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Kásler lebuktatta saját kormányát az oltottsági adatok kapcsán…”

❌ Ujhelyi szerint Kásler lebuktatta saját kormányát az oltottsági adatok kapcsán ❌

❎ Kásler Miklós lebuktatta a saját kormányát az oltottsági adatok kapcsán, hiszen kiderült: igenis rendelkezésükre áll egy komoly és rendszerezett adatállomány, amelyet azonban előttünk titkolnak – jelentette ki Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szombati online sajtótájékoztatóján.

Az MSZP-Párbeszéd európai politikusa arra utalt, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter legutóbbi, montenegrói látogatása során – a kormány beszámolója szerint – bemutatta tárgyalópartnereinek azt a járványügyi tanulmányt, amely 3,7 millió magyar ember oltás utáni fertőzési és halálozási adatait tartalmazza.

Ujhelyi ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy immár három hete hiába várja a covid-betegek oltottsági adatait kikérő közérdekű adatigénylésére a választ a kormányzati illetékesektől, Müller Cecília tiszti főorvos azonban legutóbb további 45 nap haladékot kért a vészhelyzeti leterheltségre hivatkozva.

❎ „Itt van a negyedik hullám és nem tudjuk, hogy mennyire vagyunk biztonságban. Más országokban épp az oltási kedv erősítése miatt hozzák nyilvánosságra a covidos betegek és elhunytak oltottsági adatait, csak nálunk titkolja ezt az információt a kormányzat” – fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve: Kásler miniszter elszólása bizonyítja, hogy a kormány rendelkezik a rendszerezett adatokkal, így egyetlen munkatárs többletmunkájára sincs szükség annak összesítéséhez.

Az MSZP politikusa arra is emlékeztetett, hogy a kormány jelenleg is rendszeresen frissített módon nyilvánosságra hozza például az elhunytak adatait, benne az életkorukat és alapbetegségüket, vagyis a kegyeleti okokra történő hivatkozásuk is hibás.

❎ A szocialista EP-képviselő a sajtótájékoztatón közölte: a Kásler Miklós által hivatkozott tanulmány teljes nyilvánosságra hozatala érdekében is újabb közérdekű adatigényléssel élt a minisztérium felé, ennek törvényi alaphatárideje a napokban szintén lejár.

Ujhelyi szerint a kormányzat titkolózása mögött feltehetően a Sinopharm esetleges gyengébb hatásfoka állhat, amelyet titkolni akarnak, hiszen Magyarországon elsősorban épp azt az idős korosztályt oltották ezzel a vakcinával, amelynek körében még maga a kínai gyártó sem ajánlotta annak használatát és amely korosztályhoz most az elhunytak jelentős többségét sorolják.

❎ „Nem vagyok hajlandó Müller Cecília kérésére még 45 napot várni. Minden egyes nap nagyobb számban veszítünk el honfitársainkat a kormány titkolózása és alkalmatlansága miatt. Hozzák nyilvánosságra az adatokat és a Kásler által hivatkozott tanulmányt! Elég volt a titkolózásból!” – fogalmazott Ujhelyi István, hozzátéve: ha az adatok ismeretében kiderülne, hogy a Sinopharm kevésbé volt hatékony az idősek körében, akkor tömegek jelentkeznének harmadik vagy épp első oltásra. Az MSZP-Párbeszéd európai politikusa szerint ezért kijelenthető, hogy minden újabb megbetegedés vagy haláleset a „kormány lelkén szárad.”

Brüsszel/Budapest – 2021.10.09. ????
#addtovább #oszdmegteis #kommentelj ⬇️⬇️⬇️

Forrás: Dr. Ujhelyi István EP képviselő közösségi oldala


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: