Szentegyháza, 2019. január 11. Behavazott úton haladnak személyautók a Hargitán az erdélyi Szentegyháza közelében 2019. január 11-én. MTI/Veres Nándor
Megosztom másokkal is:

Markáns hidegfront, hidegbetörés, hózáporok, hózivatarok várhatók

A jövő héten markáns lehűléssel egy hidegfront hoz sokkal inkább kora télies időt, mint októberit.

Kedden viharos széllel és záporokkal érkezik a front, majd mögötte néhány nap erejéig marad az erőteljes északias áramlás.

A front mögött szeles idő lesz a Dunántúlon, míg attól keletre inkább csak megélénkülhet a légmozgás. Nappal 10-13 fok lesz, míg éjszakánként 5 fok körüli minimumok, de többfelé fagyhat is, főként északon.

Szerdán és csütörtökön gomolyfelhős idő lesz és mivel a magasban fagyos levegő lesz, a délután képződő záporok mellett a hegyekben hózáporok, esetleg egy-egy hózivatar is kialakulhat, amik rövid időre kifehéríthetik a csúcsokat. Az Alföldön is megdörrenhet az ég és egy-egy záport, zivatar apró szemű jég és esetleg graupel (hódara) kísérhet az esti órákban.

A hétvége időjárásában még jelentős eltérés van a modellek között, hiszen a GFS száraz, hideg időt vár, míg az ECMWF nagyobb csapadékot és a hegyekben, akár havat is.

Forrás: metkep.hu


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --