Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiába jár tandembe Karácsony és Márki-Zay TV stúdióiról TV stúdióra a baloldali politikusok nem nagyon akarják benyelni azt a gyomorforgató tempót, amivel Márki-Zay kitúrta Karácsonyt.

A délután már beszámoltunk arról, hogy sem az LMP, sem az MSZP és a Jobbik sem ált be Márki-Zaj mögé. Azonban több baloldali politikus is megszólalt, akik nem nyelik le Marki-Zay erőszakos stílusát.

Jámbor András, aki a Szikra mozgalom jelöltjeként nyert Ferencvárosban és Józsefvárosban mai posztjában egyszerre javasolja Dobrevet és Márki-Zayt is. Mint írja, továbbra is arra kérlek titeket, vegyetek részt a második fordulóban.

A második forduló nem csupán két jelölt küzdelme, hanem az ellenzéki erő felmutatása, és ez az az erő, ami 2022 áprilisában majd elsöpri a Fideszt! Arra kérlek titeket, menjetek el szavazni, és szavazzatok Dobrev Klárara vagy Márki-Zay Péterre!

Bárkit is választotok, ott fogok állni mögötte, hogy helyben és országosan is legyőzzük a Fideszt!

Kökény Mihály, az MSZP korábbi minisztere is megszólta, mint írja csalódott vagyok Karácsony Gergely visszalépése miatt.

Egykori politikusként értem (érteni vélem) indokait, a szavazatmaximálásra való törekvést. Kérdés, hogy helyes következtetésre jutott-e a közvéleménykutatásokból. Egyáltalán, lehet hitelt adni ezeknek a méréseknek Magyarországon?

Nem zárom ki, Gergőt taszította a lelkes, változáspárti hangulatú előválasztás után az elmúlt napok üzengetésének hangneme, stílusa, a FIDESZ világ politikai kultúrájának betörése egyes ellenzéki megnyilvánulásokba.

Bevallom, hogy tőlem is idegen a gyülölködés, de a politikusok iránti szinte vallásos rajongás is.

Márky-Zaynál elbizonytalanít, hogy elképzelései nem konzisztensek, nem érzékelem a csapatot mellette. Hiába okos és felkészült Dobrev Klára, mögötte felsejlik egy elutasított múlt árnya. (…) Már nem először maradtam politikai árva, hiszen a zöld szociáldemokrata gondolat most gazdátlan lett. Nincs kire szavaznom az előválasztáson- írja

Szombathely MSZP-s polgármestere, Nemény András is Facebookon posztolt hogy a DK miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát támogatja az előválasztás második fordulójában. Dobrev szombathelyi fóruma előtt találkozott is a polgármesterrel.

Neményi egyébként tagja az MSZP országos elnökségének, egyben a Vas megyei szervezet elnöke. 2010 és 2014 országgyűlési képviselő volt, 2019-ben választották meg Szombathely polgármesterévé.

Az MSZP nagy öregje sem nyeli be azt a tempót, amit Márki-Zay diktált. Gőgös Zoltán jelezte, hogy Dobrevet támogatja a második körben. „Persze most is dönteni kell, azt hiszem, nincs olyan tuti mérés, ami megmondaná, hogy fél év múlva kinek lesz nagyobb esélye kihívóként, ugyanis fél év a politikában nagyon hosszú idő. Így most nekem nem kérdés, hogy a korábbi korrekt munkakapcsolatunk, és a régi barátságunk miatt a Klárára fogok szavazni” – írta Gőgös Facebookon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: