Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az LMP már ki is adta közleményben az álláspontját Karácsony visszalépéséről.

 

Még be sem fejeződött Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója, ahol a főpolgármester bejelentette a visszalépését az ellenzéki előválasztáson Márki-Zay javára, az egyik Karácsonyt támogató párt, az LMP már ki is adta közleményben az álláspontját.

Azzal kezdik: az LMP azért döntött úgy a nyáron, hogy Karácsony Gergely jelöltségét támogatja, mert meggyőződésük volt, hogy a szűken vett pártérdeknél fontosabb annak az esélynek a megragadása, hogy az ellenzéknek zöld miniszterelnök-jelöltje, az országnak pedig zöld miniszterelnöke legyen.

„Ez az esély Karácsony Gergely mai bejelentése után megszűnt. Ezt rendkívül szomorú helyzetnek tartjuk,mert meggyőződésünk szerint az ellenzék szempontjából az országot hosszú évtizedek óta meghatározó bal-jobb törésvonal leképzésénél fontosabb azoknak a százezreknek a képviselete, akik érzik annak a felelősségét, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, aki még tehet a klímaváltozás megállítása érdekében” – írják.

Azzal folytatják viszont, hogy „az LMP a kialakult helyzet ellenére teljes mellszélességgel kiáll az ellenzéki összefogás mellett, és minden erőforrásával támogatni fogja az előválasztáson nyertes közös jelölteket és miniszterelnök-jelöltet”.

Hivatalosan viszont egyik jelöltet sem fogják támogatni az előválasztás második fordulójában, amit azzal indokolnak, hogy a párt „azt az egyértelmű döntést hozta korábban, hogy az előválasztás esetében csak egy zöld jelölt mögött tud felsorakozni”.

Forrás: Telex


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: