Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csütörtök éjfélig ismét nagyobb mennyiségű csapadék lehetséges az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Azt írták, a Dunántúlon, valamint a délnyugati és nyugati megyékben lokálisan 24 óra alatt akár több mint 50 milliméter csapadék is összegyűlhet. Emiatt csütörtökre Zala és Somogy megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést.

Szintén a nap folyamán várható jelentős mennyiségű csapadék miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Veszprém megyére.

Az ország nagy részén túlnyomóan borult lesz az ég, csak az ország északkeleti harmadában és a keleti határszélen vékonyodik, szakadozik a felhőzet.

A délnyugati, nyugati megyékben kiadós mennyiségre van kilátás, ezzel szemben az ország északkeleti harmadán nem valószínű csapadék. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű.

Péntekre kettéválik az ország időjárása: délen túlnyomóan borult idő várható, északon, északkeleten azonban szakadozottabb, vékonyabb lesz a felhőtakaró. Késő délután észak felől határozottan csökken a felhőzet. Délen egyre inkább gyengülő intenzitású esőre számíthatunk.

Az északkeleti, keleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, a tartósan csapadékos tájakon lesz hidegebb, északkeleten a melegebb.

 

Forrás: InfoStart

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: