Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A nemzet házmesterénél egy picit elgurult a gyógyszer megint.

Valahogy előjöttek a régi szép népfrontos idők esetleg az agitprop osztály anyaga érkezett meg későn mindenesetre Kövér elvtárs és most is bizonyította, azért azokból a régi jó dolgokból még mindig maradt.

Az Országgyűlés elnöke szerint átlépik a büntetőjog határát azok, akik szerint egyszerű parlamenti többséggel is megváltoztatható az alaptörvény.

Kövér László kedden az InfoRádió Aréna című műsorában közölte azt is, hogy a kormányoldal még nem tárgyal az államfői posztról.

Azon ellenzéki hangokra, amelyek szerint az alaptörvény egyszerű parlamenti többséggel is megváltoztatható, a fideszes politikus azt mondta:

azok táborához tartozik, akik szerint ezek a nyilatkozatok átlépték a büntetőjog határát, „ha nekem van igazam, akkor holnap büntetőeljárást kellene indítani azokkal szemben, akik az alkotmányos rend felforgatására uszítanak”.

Megjegyezte: bár ma nem vehetők komolyan, akik ilyen állításokat tesznek az alkotmányról, „minden világégés abból indult (…), hogy néhány komolyan nem vehető bohóc elkezdett uszítani, aztán lett belőle nácizmus, kommunizmus”.

Hozzátette: nem mindenki mérlegel politikai szempontok alapján, vannak, akik nem is tehetik, kizárólag jogi szempontokat vehetnek figyelembe.

Szerintük pedig az említett nyilatkozatok „még nem lépték át a küszöböt”.

Az államfői poszt kapcsán Áder János lehetséges utódjáról azt mondta: a választás időpontja még nincs olyan közel, hogy az esetleges jelöltek személyéről a Fidesz elnökségében, frakciójában vagy a kormány informális köreiben szó esett volna.

Hozzáfűzte: nem kívánnak már most lehetőséget adni a találgatásra, ami nehezítené az új államfő hivatalba lépését.

A médiatanácsba egyelőre nem sikerült érvényes jelölést tennie az erre létrehozott eseti bizottságnak – jelezte, megjegyezve, a külső nyomásra létrehozott alkalmassági feltételek miatt szerinte észszerűtlenül szűk körből lehet jelölni.

A Fidesz választási jelöltállításáról azt mondta: aki jelenleg mandátummal rendelkezik, nagy eséllyel lehet jelölt jövőre, a változások elenyészőek lesznek.

„A mi oldalunkon stabilitás van.” Úgy fogalmazott: az optimális felállást a másik oldal keresi még.

Kövér Lászlót – elmondása szerint – az Európai Uniónak nemcsak a jelenlegi állapota aggasztja, sokkal inkább az ottani tendenciák. Az unió még nincs a lejtő alján, de vannak, akik nyomják a gázpedált – jegyezte meg.

Kövér László az Európai Parlamentet gittegyletnek nevezte, amelynek nincs komoly hatásköre, bár ezt nem hajlandó elfogadni, de szerinte az Európai Bizottság és az Európai Bíróság is átlép olyan határokat, amelyeket tíz éve még senki sem gondolt volna.

Az ilyen működés, amelynek szabályait rákényszerítik a legkülönbözőbb adottságú országokra, tartósítja a történelmi okokból kialakult egyenlőtlenségeket – folytatta.

Az országgyűlési munka kapcsán úgy értékelt: a fegyelmezési szabályok beváltak, hatásai érzékelhetők egyes képviselők magatartásán. Mint fogalmazott, egyik-másik képviselő viselkedésében jelentős visszafogottságot tapasztal azóta, hogy néhány millió forintot „kénytelen bent hagyni a köz kasszájában”.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: