Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez természetesen eddig is tudtuk. Most már azonban úgy tűnik, Orbánéknak papírjuk is lesz arról hogy tisztességtelenek.

Az Európai Parlament múlt héten Magyarországon járt küldöttségének vezetője szerint a jövő évi választások nem lehetnek valóban tisztességesek, ha az ellenzék nem kap megfelelő teret a közmédiában

– mondta Gwendoline Delbos-Corfield az Euronewsnak, miután az EP-ben beszámolt a budapesti tapasztalatairól.

Az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának tényfeltáró küldöttsége elsősorban a jogállami normák érvényesülését ellenőrizte a múlt héten Magyarországon, a velük való találkozást visszautasította Orbán Viktor.

 

Gwendoline Delbos-Corfield az Euronewsnak egy jobbikos országgyűlési képviselőt idézve, arról beszélt, hogy Magyarországon egyfajta „egypártrendszer van”, és az, hogy „egyetlen párt kinevezte az embereit mindenhová, a médiától, az igazságszolgáltatáson át az egyetemekig, azt jelenti, hogy sok mindent tud ellenőrzése alatt tartani a választásokon”.

 

“Megakadályozza az igazi tisztességes választásokat (…) ha “az ellenzék soha nem kap időt a közszolgálati médiában, soha nem tudja közvetlenül elérni a szavazókat, mert nem szerepel a tévében, a rádióban. Független, alternatív médiában találhatók csak meg”.

 

Delbos-Corfield arról is beszélt, hogy az útjukkal kapcsolatban több álhír is megjelent, és a Fidesz vádjára reagálva elmondta, hogy megbeszéléseiken egyáltalán nem volt fő téma az LMBTQ-jogok érvényesítése és a bevándorlás. Szerinte „óriási a dezinformáció a kormánypárti magyar sajtóban”, ami „nem segít a az embereknek abban, hogy tudják, hogy miért és mire szavaznak”.

 

Jelentésüket Magyarországról decemberben terjesztik be az Európai Parlamentben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: