Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sajnos kezd nagyon olyan irányt venni a második forduló ami nem igazán visz jó irányba.

Ugyan frissen került be a politikába, azonban közélettel már hosszú évek óta foglalkozik Jámbor András, aki tegnap kiütéses győzelmet aratott Józsefvárosban és Ferencvárosban.

Tanítani kellene azt az eleganciát amivel most Czeglédy Csabára reagált, aki érthetetlen viselkedést mutatott be közvetlenül a választások éjszakája után:

Újságíróként végigkövettem Czeglédy Csaba küzdelmét az ellene irányuló koncepciós perben, így tisztelem a küzdelmét, de szerintem most visszavehetne az arcából.

Főleg, miután Szombathelyen úgy nyert 176 szavazattal, hogy ehhez a Fidesz-propagandája segítette hozzá, amikor őt jelölte ki az Ördög Ügyvédjének.

Egészen elképesztő az a kampány, amibe az első forduló után a DK különböző arcai kezdtek a még állva maradt jelöltekkel szemben, valamiféle antidemokratikus fordulatnak beállítva a lehetséges visszalépéseket és a második forduló intézményét.

Egyrészt én eddig abban a hitben éltem, hogy konszenzus van abban az ellenzékben, hogy a Fidesz választási rendszere, az egyfordulós választás antidemokratikus és elfogadhatatlan intézmény, és közösen akarunk egy ennél demokratikusabb rendszert .

Czeglédy most mégis azt írja pl: “Karácsony, aki kierőltette a második fordulót”. Ki kellett erőltetni?

Nem az a normális, ha van második forduló? Nem inkább az a baj, hogy a DK megfúrta, hogy az egyéni jelölteknél is legyen második forduló?

Másrészt azok a DK-sok, akik azt mondják most, ha Márki-Zay vagy Karácsony visszalép, az nem demokratikus, azok mit gondolnak a DK-Jobbik alkuról, aminek következtében 31 helyen lépett vissza egymásnak ez a két párt?

Vagy talán 2018-ban is antidemokratikus volt, amikor a DK és az MSZP nem indított egymás ellen jelölteket?

Vagy csak lehet, hogy a “demokratikust” egy szűk kisebbség a DK-n belül (mert azt nem hiszem el, hogy a többség ilyen bután gondolkodna) úgy értelmezi, hogy “ami nekünk jó”?

De ha már demokrácia, akkor Karácsony és Márki-Zay csépelése helyett jobban tenné a DK, ha elengedné a vétót, és végre lehetővé tenné, hogy minél többen szavazzanak az előválasztáson.

Nem vétózná meg – ahogy most teszi -, hogy az első forduló online regisztrációja a második fordulóban is érvényes maradjon.

Nem vétózná meg, hogy a második fordulóban mindenki ott szavazhasson, ahol akar és tud (az első fordulóban ez az egyéni jelöltek miatt nem volt lehetséges, de a második fordulóban, ahol csak a miniszterelnök-jelöltekről döntünk, értelmetlen a bejelentett lakcímhez kötni a szavazás helyét).

Nem az az antidemokratikus, ha a magyar politika hagyományainak megfelelően, az első forduló eredményének ismeretében, valaki visszalép a második forduló előtt.

Hanem az, ha egyesek megnehezítik a honfitársaink, az ellenzéki választók szavazását!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: