Molnár Zsolt MSZP pártigazgató
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Molnár Zsolt az MSZP politikusa akinek a noteszéből pattant ki az önkormányzati választási győzelem amivel elindult az ellenzék az összefogás irányába értékelte a választásokat a HírKlikk hasábjain.

A budapesti választók azt üzenték, hogy nagyon bíznak Karácsony Gergelyben,

és az MSZP-Párbeszéd szövetség Budapest vezető ereje

– válaszolta a Hírklikk kérdésére Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója.

Az előválasztáson való magas részvétel felülmúlta a várakozásokat, a realitásoknak pedig megfelel, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetsége 25 egyéni győzelmet aratott erős körzetekben.

– Az eredmény igazolta a várakozásait?

– Azt gondolom, hogy a részvétel felülmúlta. A Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd szövetsége pedig 25 egyéni győzelmet aratott erős körzetekben.

Ez megfelel a realitásoknak, és messze fölülmúlja a közvélemény-kutatási méréseket.

– Mi a véleménye a budapesti eredményekről?

– Nagyszerű, hogy Budapesten ilyen erős volt a részvétel. A budapesti szavazók nagyon bíztak Karácsony Gergelyben és az őt támogató MSZP-Párbeszéd szövetségben, hiszen hét egyéni képviselőt sikerült a tizennyolcból az MSZP-Párbeszéd szövetségnek befuttatnia.

Hét egyéni győztesünk van, összehasonlításképpen a Demokratikus Koalíciónak négy, a Momentumnak öt. Azért ez a budapesti helyzetet illetően nagyon reménykeltő az ellenzéki térfélen belül is. Bár hozzáteszem, a lényeg mindig az, hogy végül közös győzelem legyen.

– Milyennek találta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének szereplését?

– Mi abban bíztunk, hogy akár már az első fordulóban első helyen fordulhat, de az eredmény reménykeltő, nagyon szoros.

Természetesen azon dolgozunk hogy győzzön, és találunk is muníciót, mert van még tartalék Karácsony Gergely szereplésében. A budapesti választók azt üzenték, hogy nagyon bíznak Karácsony Gergelyben, és az MSZP-Párbeszéd szövetség Budapest vezető ereje.

– Az előválasztás első fordulója után hogyan látja az ellenzék országos szerepét a politikában?

–  Reálisan nézve, teljesen kiegyensúlyozott az ellenzéki térfél. Most már visszafelé vágjuk a centit, minden 2022 tavaszáról szól, ezért minden esemény, minden politikai történés a 2022-es tavaszi választások szempontjából értékelendő.

Azt gondolom, hogy a jelenlegi helyzet reménykeltő, azonban elbizakodottságra, vagy túlzott önbizalomra nincs szükség. Nagyon szoros verseny várható az ellenzék és a kormánypártok között, de mi abban hiszünk, hogy az ellenzék lesz a jövő kormánya.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: