Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gigaprémium és turbósított gazdasági motor – Orbán Viktor már reggel nagyot robbantott…

 

Nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium, jelentette be szokásos pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök, aki még egy esetleges 13. havi nyugdíjat is belengetett, bár mint mondta, ezt senki ne vegye készpénznek.

Kiderült az is, hogy majd’ kétmillió gyermeknevelő visszakapja befizetett adóját.
Nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot kapnak novemberben a nyugdíjasok − mondta Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott reggeli interjújában.

A miniszterelnök elmondta, hogy 435 ezer ember a nyugdíjtörvény miatt ennél kevesebbet kapott volna, de a gazdasági teljesítménynek köszönhetően a kormány mindenkinek egységesen fizeti ki az összeget.

Orbán Viktor elmondta, hogy az infláció magasabb az év elején vártnál, és az infláció kompenzálásának csak a felét adták oda július elsejéig az időseknek, most az év második felére eső, a várakozásnál magasabb infláció miatt is korrigálni kell a nyugdíjakat, így

LESZNEK OLYANOK, AKIK ÖSSZESEN EGYSZERI 100 EZER FORINTOT IS KAPHATNAK MAJD.

A 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban a kormányfő elmondta, hogy kétheti plusz nyugdíjat biztosítanak az időseknek, de ha sikerül, akkor február elején akár egy egész havi összeget is kaphatnak a nyugdíjasok. Hozzátette: ezt senki ne vegye készpénznek, ezért még dolgozni kell.

Orbán Viktor megerősítette: az 5,5 százalékos gazdasági növekedés, amelyet a kormány feltétlenül szabott a gyermeket nevelő családok adóvisszatérítéséhez, mindenképpen meglesz, így 1 millió 900 ezer családos visszakaphatja a befizetett adóját. Ez február 15-ig megtörténik.

Orbán Viktor az interjú végén mindenkit emlékeztetett, hogy vegye fel a koronavírus elleni védőoltást, mert csak ezzel győzhető le a járvány.

Akik nem oltatták be magukat, nem reménykedhetnek abban, hogy a vírus eltűnik − fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint a vírus delta-variánsánál nem megoldás a nyájimmunitás elérése.

Forrás: Index

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: