Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Visszalépett a jelötlségtől Tóth Csaba a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője.

“Nem kívánok tovább abban a politikai mocsárban dagonyázni” – hangzott el az indoka bejelentése után.

Ismeretes, hogy Tóth Csabát folyamatosan alaptalan vádakkal kísérelték meg lejáratni az előválasztás során.

Ellenfele Hadházy Ákos olyan félinformációkkal vádolta meg a kampányban, amelyeknek ugyan jogi relevanciája és bizonyítottsága nem volt, azonban alkalmas volt arra, hogy Tóth Csaba személyét lejárassák.

Ennek folyományaként a korábbi megállapodásokat felrúgva Karácsony Gergely a miniszterelnöki vitában hagyta cserben saját jelöltjét és politikai szövetségesét.

Tóth Csaba volt az a jelölt, aki korábban többször képes volt legyőzni a Fidesz jelöltjét a zuglói választókerületben és megdöntenie a korábban megdönthetetlennek hitt Papcsák Ferenc hatalmát.

Most azonban a szekszárdi Hadházy Ákos indulhat vélhetőleg a politikus helyén, aki ugyanazzal a tisztességgel vívta meg politikai csatáit, mint korábbi pártjában az LMP-ben.

Nekem erről az egészről Szókratész védőbeszéde jutott eszembe:

-“Hogyan hatott rátok, athéni férfiak, vádlóim beszéde, nem tudom; én bizony magam is kis híján beléjük feledkeztem, olyan meggyőzően beszéltek.

Ámbár igazat úgyszólván semmit nem mondtak. Sok hazugságuk közül leginkább egyet csodáltam: azt, amelyben kijelentették, hogy óvakodnotok kell, nehogy rászedjelek, minthogy félelmes szónok vagyok.

Nem szégyellték, hogy nyomban tettel cáfolok rájuk, minthogy egyáltalán nem mutatkozom félelmes szónoknak; ez volt, gondolom, a legnagyobb szégyentelenségük; hacsak nem azt nevezik ők félelmes szónoknak, aki igazat mond. “

Nyilván én is tudom, hogy ez a bejegyzés nem osztja a teljes ellenzéki tábor véleményét, úgyszolván nem lesz népszerű értékelése az ügynek mégis azt gondolom, kell egy orgánum, ami nem a lincselő tömeget szolgálja ki, hanem kimondja az igazat.

Tisztességtelen eszközökkel lett leváltva egy egyébként jó képviselő. Reméljük Hadházy úr bele tud nőni Tóth Csaba kabátjába a zuglói körzetben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: