Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Példás keménységgel tett nyilatkozatot Karácsony Gergely, azt gondolom hogy a miniszterelnök jelöltnek fontos az hogy bátran ki merjen állni akár a saját oldalán induló jelölttel szemben is.

Egyetlen fegyvere van az ellenzéknek ez pedig az az erkölcsi felé amellyel a Fidesz fölé tornyosul.

Erre a tettre pedig nincs pardon és nincs bocsánat. Mindaddig amíg kétséget kizárólag nem tudja magát tisztázni a Jobbik jelöltje, nem vehet részt a magyar közéletben és nem vehet részt az új kormány munkájában.

Hallottunk egyfajta magyarázatot, azonban már bocsánat nekem ez gyenge kifogásnak tűnik.

Mint már ismert: az ATV birtokába jutott egy fénykép az ózdi alpolgármesterről, melyen Farkas Péter Barnabás karlendítésre emlékeztető mozdulatot tesz.

A jobbikus politikus erre azt a magyarázatot adta: a kép nem náci karlendítést, hanem integetést ábrázol.

Karácsony Gergely az Ujhelyivel folytatott beszélgetés során világossá tette, hogy Farkas Péter Barnabás – aki jelenleg még a DK támogatását is élvezi – „nem lehet ellenzéki jelölt”, ez a magatartás ugyanis „nem fér bele” az ellenzéki együttműködés közös alapértékeibe.

A főpolgármester egyébként azt is világossá tette, hogy nem támogatja a NER „kifogásolható”, kétharmados jogszabályainak feles törvénnyel történő megváltoztatását. Szerinte ez a „hűbelebalázs jogászkodás” nem az európai út és nem segíti a korszakváltást.

„Önmagában attól, hogy megnyertük a választást, még nem leszünk különbek Orbán Viktornál. Akkor leszünk különbek, ha különb döntéseket hozunk” – fogalmazott.

A miniszterelnök-jelölt kijelentette továbbá, hogy ha ő alakíthat kormányt jövőre, akkor egyik első intézkedéseként Magyarország csatlakozik majd az Európai Ügyészséghez és lehívja a teljes uniós helyreállítási alapot.

Nem csak az Orbán-kormány által megigényelt – de jogállami problémák miatt eddig még meg nem kapott – vissza nem térítendő támogatást.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: