Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az imént szerkesztőségünkben is megérkezett az a levél amelyben az Országos Előválasztási Bizottság leállítja a mai napra a választást.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, vélhetőleg illetéktelenek megpróbálták befolyásolni az előválasztás végeredményét, esetlegesen megpróbálták ellehetetleníteni az informatikai rendszer működését, melyet azonban az ellenzéki pártok által felállított Előválasztási Bizottság kezelni tudott.

Annak érdekében, hogy az előválasztás végeredménye minden kétséget kizáró legyen a mai napon a lehető legnehezebb döntést hozták meg az illetèkesek, leállítják az előválasztás folyamatát.

Ez egy nehéz, de felelősségteljes döntés volt.

Mutatjuk a részleteket:

Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban.

Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét.

Nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett.

Az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz.

Ugyanakkor az is világossá vált, hogy ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők.

Ezért a változás ügye iránti elkötelezettséggel egyetlen felelős döntés hozhattunk: a szavaztatási folyamatot leállítottuk, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik.

Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.

De ami a legfontosabb: ismeretlen eredetű akadályok nehézségeket ugyan okozhatnak, de nem állíthatnak meg minket. Az előválasztás hétfőn folytatódik, válasszuk meg közösen Magyarország következő miniszterelnökét és képviselőjelöltjeit!

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: