Covid - Fotó: illusztráció Getty Images
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden mutatóban rohamosan romlik a járványhelyzet…

Minden mutatóban romlik a járványhelyzet, de a határátkelésen lazítanak..
Enyhítés várható a szlovákiai határátkelőknél szeptember 20-tól – olvasható az Új Szó oldalán.

A szlovák kormány csütörtöki (szeptember 16.) ülésén jóváhagyták a határokra vonatkozó intézkedések enyhítését, a zöld fázisba való átlépést, melynek következtében már csak véletlenszerű ellenőrzésekre lehet számítani a határátkelőhelyeken.

A dolog érdekessége, hogy az lazításra vonatkozó javaslatot az egészségügyi miniszter Vladimír Lengvarsky terjesztette a kormány elé, miközben a politikus már szeptember végére napi 3000 fertőzöttet vizionál.

Ha lesz enyhítés, arról Roman Mikulec belügyminiszter határoz majd, ő szablya meg a Magyarországgal szomszédos ország területére lépőkre vonatkozó karanténkötelezettség ellenőrzésének mértékét és módját.

Szlovákiában eddig a narancssárga színnel jelölt II. fázis volt érvényben, amely értelmében az országba érkezők többségét kellett ellenőrizniük a rendőröknek.

Az oltási igazolás mellett minden szlovák állampolgárnak regisztrálnia kellett egy elektronikus rendszerben, melyben rögzítették az országba való ki és belépéseket, ezeket a kormány a mobilszolgáltatók segítségével a cellainformációk alapján ellenőrízte.

Forrás: Index


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: