Időjárás - Fotó: Inc Magazine
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Búcsúzzon el a nyártól, hidegfronttal köszönt be az igazi ősz…

Hétfőn is meleg időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, de csak néhol északon és a Dunántúlon lehet rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar.

Napközben helyenként megélénkülhet az északnyugati szél – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elsőfokú figyelmeztetést egyedül Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki, ahol elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Kedden sok napsütésre számíthatunk. A nagyobbra nőtt gomolyfelhőkből néhol, leginkább északnyugaton előfordulhat rövid ideig tartó zápor. Gyenge lesz a légmozgás. Délután 25–30 fokot mérhetünk.

Szerdán még többnyire napos idő várható. A gomolyfelhők mellett azonban nyugat felől sok fátyolfelhő érkezhet. Néhol zápor, egy-egy zivatar is lehet.

Az ország túlnyomó részén nem lesz jelentős a légmozgás, csak Sopron környékén élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 31 fok között alakulhat.

Csütörtökön egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Délután még nyárias meleg lesz, de már nagyobb területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A maximumok 23–31 fok között alakulhatnak, nyugaton és záporok, zivatarok környezetében mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Előreláthatólag pénteken érkezik meg a hidegfront, ami már többfelé hozhat jelentősebb csapadékot, és azzal a tényleges ősz is beköszönt.

Forrás: Index.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: