Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megjött a kormány bejelentése a hitelmoratórium meghosszabbításáról: ezek a feltételek…

 

Október 31-ig meghosszabbítja a kormány a törlesztési moratóriumot a jelenlegi formájában, azt követően viszont egészen 2022. június 30-ig – csak a rászorulók vehetik majd igénybe – jelentette be a Facebookon Varga Mihály pénzügyminiszter a kormány döntését.
Fontos döntést hozott a kormány a törlesztési moratóriumról: idén novembertől jövő év június 30-ig a rászorulók továbbra is igénybe vehetik – jelentette be Varga Mihály.

Most kiderültek a részletek: a hitelmoratórium november 1-jétől való meghosszabbítását kérhetik

a nyugdíjasok;
a gyermeket várók és nevelők;
a közmunkások;
azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük;
azok a vállalkozások, amelyeknek az árbevétele legalább 25%-kal csökkent 2020-hoz képest.

Fontos, hogy azoknak, akik hosszabbítani szeretnék a moratóriumot, a jogosultsági feltételek fennállása esetén nyilatkozniuk kell szándékukról a bankoknál, tehát a hosszabbítás nem automatikus.

Annak érdekében, hogy minden érintettnek legyen ideje nyilatkozatot tenni, 2021. október 31-ig, vagyis egy hónappal mindenki részére meghosszabbítják a moratóriumot.

A pénzügyminiszter felhívta a figyelmet rá, hogy akinek van lehetősége a törlesztés folytatására, annak érdemes mérlegelnie a visszafizetés megkezdésének előnyeit is.

A Nemzeti Konzultációban a válaszadók 91%-a támogatta a meghosszabbítást a rászorulók részére – erről is megemlékezett Varga.

Forrás: Blikk/Facebook


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: