Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Lehet itt mondani bármit…

… azonban a Szentatya “látogatása” az év legfontosabb eseménye Magyarország számára, attól függetlenül, hogy ki milyen vallást gyakorol, és hogy gyakorol-e egyáltalán.

És csak azért van idézőjelben a látogatás szó, mert mindösszesen 7 óra telik el az Alitalia vatikáni gépének magyarországi légtérbe lépése és abból való kilépése között.

Tudom, persze, ilyenkor sokan előjönnek a zaklató papokkal, egyebekkel, de most ezt azért kell félretenni, mert minden közösségben van oda nem való.

Ettől még a közösség az, ami.

Ráadásul a nemzetközi sajtó most ismét Magyarország felé fordul. Csakhogy arról is beszél, miért nem marad a pápa…

Megkapó volt látni azt az eltitkolni szánt igyekezetet, amivel megpróbálták találkozókra és maradásra bírni Magyarországon a pápát.

Azt a pápát, akit az előző években -egyébként a maguknak kijáró tiszteletért hangosan kiabálva- gyakorlatilag mindennek lehordták.

Csakhogy Ferenc pápa nem változtatott eredeti programján, és a nagy kiválóságainkra kevesebb időt szánt, mint a zsidó hitközség képviselőire. Beszédes percek ezek…

Ugyanis Ferenc pápa, aki maga az evangélium, a testet öltött katekizmus megmosta a menekültek lábát, és nem ítélkezett a melegek felett, nemhogy kriminalizálta volna őket.

Felemelte a szavát a nők helyzetének a jobbításáért és az egyház megreformálása mellett is elkötelezett.

Ferenc pápa tudatos.

Természetesen a magyar emberek MÉG őt is tudják vitatni, vagy éppen az ő cselekedeteit bírálni, hiszen … a mondat befejezését mindenkire, magára bízom.

Éppen ezért senki ne higgye, hogy nem tudja mi folyik a farizeusok országában. És ki az az ember, aki érkezésekor mögötte vigyorog…

Tud mindent. Ezért is nem LÁTOGATÁSRA, vagy hivatalos látogatásra érkezik, hanem EGY SZENTMISE celebrálására egy kongresszus végeseményén.

Nagyon nagy különbség ez, azoknak, akik AKARJÁK érteni a körülöttük zajló eseményeket, és nem szándékos egybemosással használnak fel minden létező dolgot, a saját privilegizált helyzetük megőrzése érdekében.

És, ahogy például a spanyol lapokból is kiderült, ezt a nemzetközi sajtó is tudja, függetlenül attól, hogy Magyarországon mindezeket tudni akarják-e.

Ferenc pápa tisztában van a körülményekkel. Bár nem mond semmit.
Csak, éppen ezért marad 7 órát. Ez ugyanis, maga az üzenet.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kocsis Máté ledobta az atomot: Ravasz tervet eszeltek ki közvetlen a választások előtt

Az őszi parlamenti ülésszakban a kormány ismét egy az ország függetlenségét állítólag megóvó törvénycsomagot terjeszt elő - tudatta a hallgatókat Kocsis Máté, a Fidesz...

A DK szerint katasztrófa lesz: Hatalmas baj vár a nyugdíjasokra

Az Eurostat legutóbbi elemzése szerint tavaly már 170 ezer nyugdíjasnak nem maradt pénze a rezsi kifizetése után. Ez a szám az Orbán-kormány tavalyi rezsiemelése és...

Orbitális hibát követtek el Orbánék: Borulhat a Fidesz teljes terve

Az Alaptörvénybe és korábbi alkotmánybírósági döntésekbe ütközik a kormány rendeleti szabályozása a jogsértő akkumulátorgyáraknak biztosított büntetlenségről, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK az Alkotmánybírósághoz fordul...