Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bajnai Gordon: „Azt gondolom, te tudod leváltani Orbán Viktort”

 

„Azt gondolom, te tudod leváltani Orbán Viktort” – mondta Karácsony Gergelynek Bajnai Gordon a közösségi oldalán közzétett videóban. A volt miniszterelnök közösségi oldalán azt írta: „hideg logika, racionális elemzés alapján jutottam oda, hogy a szükséges többség megteremtésére, a jövő áprilisi győzelem kivívására legalkalmasabbnak Karácsony Gergelyt tartom.”

Persze, ehhez előbb nyernie kellene a főpolgármesternek a miniszerelnök-jelölti választáson.

Mindenesetre Bajnai Gordon a szeptemberi előválasztáson Karácsony Gergelyt fogja támogatni, és ugyanezt ajánlja párt- és személyes szimpátiától függetlenül, minden előválasztónak.

Az exkormányfő szerint a 2022-es választás generációkra eldöntheti a közös sorsunkat, mert az Orbán-rendszer nem illeszthető össze Magyarország európai jövőjével.

Bajnai azt írja, a döntés történelmi jelentőségű lesz, mert vagy Orbán megy és mi, magyarok maradunk Európában, vagy pedig Orbán marad és általa az ország megindul vissza keletre, újra belelépünk az ismert, évszázados, önsorsrontó csapdába.

Bajnai Gordon helyzetértelmezése szerint: „A 2022-és választásra létrejött ellenzéki összefogás, minden kezdeti sutaságával és konfliktusával együtt az egyetlen megfelelő és régóta esedékes válasz arra a kelepcére, amelyet a Fidesz 2011-ben a választási törvénybe épített.

Ez az együttműködés teszi lehetővé, hogy a 2010-es hatalomátvétel óta most először érdemi esély mutatkozik a NER leváltására.”

Forrás: Blikk


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: