Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kórház főigazgatója még péntek délután rendelt el felvételi zárlatot, mert több beteg és dolgozó is fertőzött.

Több dolgozó és beteg covidos a Szent János kórház sebészeti osztályán. A kórház főigazgatója felvételi zárlatot rendelt el még péntek délután – értesült a Népszava.

Egyelőre nem fogadnak új beteget az osztályon, de a már ott kezelteket ellátják.

A helyzettel kapcsolatban a lap tájékoztatást kért a kórháztól és az Országos Kórházi Főigazgatóságtól is, de választ még nem kaptak.

A Népszava úgy tudja, hogy már a hét elején kiderült, hogy egy orvos Covid-fertőzött, őt azonnal karanténba küldték.

Ő a mostani zárlatot kiváltó fertőzések észlelésekor már napok óta nem vett részt az osztály munkájában. Pénteken további egy dolgozó és egy beteg lázasodott be.

Ezért tesztelték az összes munkatársat és bennfekvőt.

A tesztelés nyomán találtak még három fertőzöttet. A hétvégén az osztályt takarítják, fertőtlenítik, vasárnap vagy hétfőn újabb teszteket végeznek, amennyiben nem találnak vírussal fertőzött embert, újranyithatnak.

A lap intézményi forrásra hivatkozva azt írja, hogy egy hete már a Szent Margit kórházból is több tucat fertőzöttet szállítottak Covid-osztályokra.

Június eleje óta, akinek nincs védettségi igazolványa, csak két napon belül készült negatív PCR-teszt birtokában mehet halasztható műtétre vagy rehabilitációra.

Más, a vírus szempontjából kockázatosnak ítélt beavatkozások (endoszkópos/bronchoszkópos, légzésfunkciós, fül-orr-gégészeti vizsgálatok) előtt antigén gyorstesztet végeznek, ez ingyenes.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: