Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A botrányt a  Nap híre nevű online lap robbantotta.

Két jelölt küzd az ellenzéki előválasztáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 5-ös számú választókerületben, amely Mátészalkát és további 43 települést foglal magába.

A jobbikos Földi Istvánt az LMP, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és Új Világ Néppárt is támogatja, míg ellenfele, az MSZP-s Papp Ildikó mögé a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció sorakozott fel.

Földi azonban az ellenzéki pártok előzetes megállapodása alapján nem indulhatna a megmérettetésen, mivel korrupciós ügyekben érintett – legalábbis ezt állítja az MSZP egyik politikusa –, márpedig az ilyen fajta érintettség kizáró tényező.

Halmi József az MSZP országos elnökségi tagja e t i k a i  b e a d v á n y t terjesztett az Országos Előválasztási Bizottság elé.

A NapHíre.hu birtokába került, augusztus 23-án benyújtott dokumentum szerint Földit, aki 2017 és 2019 között Kocsord polgármestere volt, az új településvezető több ügyben is feljelentette a még polgármesterként elkövetett cselekményeiért.

A feljelentések alapján a rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is nyomozást folytatott hűtlen kezelés és költségvetési csalás, és egyéb bűncselekmények megvalósulása miatt – mindezt a lapunk birtokába került hatósági dokumentumok is alátámasztják.

Az etikai beadvány szerzője azt állítja, hét ügyben indult eljárás Földivel szemben, és egy esetben már döntés is született: megállapították, hogy jelentős összegű költségvetési csalást követett el.

Ez az ügy feltételes ügyészi felfüggesztéssel zárult. Emellett a nyomozás két másik ügyben is lezárult, ezekben a NAV vádemelési javaslattal élt Földi Istvánnal szemben.

Halmi József ezért azt kéri az Országos Előválasztási Bizottságtól, hogy töröljék Földit a jelöltek nyilvántartásából.

Nem ez az első kellemetlen ügye a jobbikos politikusnak. Korábban a HVG számolt be arról, hogy az orosz kémkedéssel meggyanúsított európai parlamenti képviselő Kovács Béla fizetési listáján is szerepelt.

A Ripost is írt a korábbi polgármesterről, amikor Földi Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc felakasztásáról tett közzé képet a Facebook-on.

via: Nap Híre


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: