Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bár kifejezetten az volt a célja az előválasztáson résztvevők pártoknak és az előválasztási bizottságnak hogy ne váljon aláírásgyűjtő versennyé az ajánlások gyűjtése – ezért is limitálták az aláírások számát – a Demokratikus Koalíció mégis sikerként könyvelhető el ezt az időszakot.

Az aláírást gyűjtésekből elmondható, hogy a nagy csata valószínűleg Karácsony Gergely és Dobrev Klára között lesz és ők voltak azok akik a legtöbbet gyűjtötték az ajánlásokból.

Az interneten 2 adat kering az egyik szerint Karácsony Gergely gyűjtötte a legtöbb ajánlást 41 ezerrel, Dobrev Kláráék azonban 82 ezer ajánlásról beszélnek amelyet a DK adott le.

Azt gondolom hogy a pártok és a kampány csapatok egymás között eldöntik majd azt, hogy melyik szám a valós és hogy ki nyerte az ajánlást gyűjtő versenyt, mindenesetre elmondható hogy sosem látott érdeklődés övezi az előválasztást.

A nagy érdeklődés mindig jó, ugyanis láthatólag orbánék talajt vesztettek, ugyanis nem tudják tematizálni a közvélemény.

Már látszik hogy a mostani politikai slágerterméke az ellenzéki előválasztás lesz: ez pedig nagyon nagy ugródeszka ahhoz hogy az egyesült ellenzék végre legyőzhesse Orbánt és korrupt rendszerét.

Mindenesetre ma a DK bejelentette, hogy Dobrev Klára háromszoros győzelmet aratott szerintük.

Közleményükben írják:

Ma délelőtt 10 órakor lezárult az ellenzéki előválasztás ajánlásgyűjtési időszaka, ez az időszak pedig háromszoros Dobrev-győzelmet hozott:

1. Dobrev Klára gyűjtötte össze a legtöbb ajánlást, szám szerint 82 117-et (az utolsó két napon gyűjtött ajánlások nélkül, mert azokat még nem tudtuk összesíteni),

2. Dobrev Klára adta le elsőként az induláshoz szükséges számú ajánlást,

3. Dobrev Klárát vették először nyilvántartásba, mint miniszterelnök-jelöltet az ellenzéki előválasztáson.

Mint minden választásnál, a verseny természetesen most sem zárult le, épp csak most kezdődik.

Dobrev Klára továbbra is folytatja minden idők leghosszabb politikusi országjárását, hogy személyesen találkozzon a változást akarókkal és győzelemmel zárja az előválasztást is, amely után már a jövő tavaszi, Orbán Viktor elleni ütközetre készülhet.

Mi is mérjük, ki a legnépszerűbb ellenzéki jelölt. A BalraMagyar szavazásán itt tud részt venni (kattintson).


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: