Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sejtettük, hogy be fog következni az, hogy egymásnak feszülnek a táborok, hiszen óriási a tét, ugyanis most valós esélye van az ellenzéki oldalnak legyőzni a Fideszt. Aki győz az előválasztáson valószínüleg Magyarország következő miniszterelnöke lesz.

Több sajtóorgánum is megírta, sőt a főpolgármester, Karácsony Gergely külön facebook videóban számolt be róla, hogy a DK olyan kampányeszközhöz nyúlt – véleménye szerint – ami átlépi a pártok által lefektetett etikai szabályt.

“Mielőtt nagyon bedurvulna az ellenzéki előválasztási kampány, szerintem érdemes néhány cölöpöt leverni. Az például szerintem nem oké, hogy a DK fizetett hirdetésben tolja a Századvég – értitek a SZÁZADVÉG – kutatását arról, hogy OV mennyire verhetetlen az ellenzéki jelöltek és főleg általam.

Szerintem a Századvégre ne hivatkozzunk és ne terjesszünk valótlan információkat.” – fogalmazott Karácsony.

A felmerült vád szerint a Fidesz befolyásolni akarta az előválasztást egy hazug csúsztatásokkal szerinti közvéleménykutatással – erről írtunk mi is – és ezt a kutatást használhatta fel a DK arra, hogy Karácsony pozicíóját gyengítse.

Pontosan arról van szó, hogy a Fidesz közeli kutatóintézet készített egy szakmaiatlan álfelmérést, melyben Karácsony alkalmatlanságát kívánták igazolni.

Az anyag nyílvánvalóan egy propagandaeszköz, a DK azonban ahelyett, hogy erre rávilágított volna, vagy megvédte volna Karácsonyt, az egyik hozzá kötödő oldalon fizetett hírdetésben terjesztette a Fidestz hazugságát.

Legalábbis ezzel vádolják riválisai Gyurcsány Ferenc pártját.

Tordai Bence a Párbeszéd politikusa azt írta közösségi oldalán az üggyel kapcsolatban:

A többi ellenzéki miniszterelnök-jelöltet fizetett hirdetésben savazni nem oké.
Korrekt, méltányos versengésről volt szó.

Majd hozzátette, hogy:

az Europálya nevű, DK-közeli oldal leállította a Karácsony Gergelyt támadó hirdetését.

Köszönet a kollégáknak, hogy belátták: egy hajóban evezünk, és az evezőkkel egy ritmusban húzni, nem pedig a másikat fröcskölni kell.

Az ellenzék egysége továbbra is töretlen, és egy pillanatra sem tévesztjük szem elől a célt: az Orbán-rezsim felszámolását!

Reméljük ezzel vége ennek a csúnya fejezetnek az ellenzéki előválasztáson. Mi hisszük, hogy ez csak aránytévesztés volt és a verseny hevében mellényúltak a kampánycsapatok. Mert a tét igen magas, dolgozik az adrenalin mindenkiben. De ami nem korrekt az meg nem korrekt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: