Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindenképpen szinesítette volna a mezőnyt a személye, de sajnos végül nem állhat rajtvonalhoz.

Nem tudta megszerezni a minimálisan 20 ezer aláírást Pálinkás József az Új Világ Néppárt miniszterelnök-jelöltje, így öt szereplősre szűkűlt a mezőny.

Pálinkás József – Fotó: NKFIH

Nem sikerült összegyűjteni a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer aláírást Pálinkás Józsefnek, az Új Világ Néppárt elnökének

– derült ki az ATV Start című műsorában.

Pálinkás a televízióban azt mondta, hogy az aktivistáik még az utcákon vannak, de az ajánlóívek száma alapján arra következtet, hogy nem lett meg a szükséges mennyiségű aláírás.

Pálinkás József szerint 19 jelöltjük regisztrált, 17-en összegyűjtötték az egyéni induláshoz szükséges aláírást, de a miniszterelnök-jelöltség esetében ez nem sikerült.

A politikus azt mondta, sejtette, hogy ez lesz, nem volt elég aktivistájuk sem, és ő maga sem ismert eléggé politikusként ahhoz, hogy „tömegek álljanak sorban” a sátraiknál.

Pálinkás József 

Magyar atomfizikus, politikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2008 és 2014 között annak elnöke, 2014. június 12-től 2014. december 31-ig a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos, 2015. január 1-től 2018. június 30-áig elnöke. Az atomi ütközések fizikájának neves kutatója. 1991 és 1996 között az MTA Atommagkutató Intézete igazgatója, 2001–2002-ben oktatási miniszter.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: