Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy Boris Johnsonnal baráti kapcsolatot ápolok, hiszen együtt szolgáltunk viszonylag hosszú ideig külügyminiszterként, járt is nálunk.

Ezért minden tisztelettel a miniszterelnök irányában mondom azt, hogy egy ilyen súlyos kérdésben a kettős mérce alkalmazásától végre el kellene tekinteni” – reagált Szijjártó Péter Boris Johnson nyilatkozatára Szlovéniában, amikor az EU külügyminisztereinek az informális tanácskozásán erről kérdezték.

A brit miniszterelnök a magyar-angol mérkőzés után a Twitterére azt írta: „Teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosokat rasszista abúzus érte Magyarországon tegnap”.

Brit lapok arról számoltak be, hogy magyar szurkolók megdobálták az angol játékosokat, akiknek azt tapasztalták, hogy rasszista bekiabálások is voltak.

Boris Johnson a meccset rendező FIFA-tól azt kérte: vizsgálja ki az ügyet, és lépjen fel határozottan a felelősökkel szemben annak érdekében, hogy ezt a gyalázatos magatartást végleg felszámolják.

Az angol játékosok ellenséges légkörre panaszkodtak a Puskás Arénában, “ha jól érti” – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter Szlovéniában Johnsonra reagálva, és úgy folytatta: mindenki láthatta a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét, hogy hogyan viselkedtek az angol szurkolók az olaszokkal. “Az olasz himnuszt szinte nem is lehetett hallani, úgy fütyültek az angol szurkolók, hogy aztán a mérkőzés közben esett inzultusokról már ne is essen szó, “tehát a kettős mérce alkalmazása sem a politikában, sem a sportban nem helyes” – jelentette ki Szijjártó Péter.

Arról, hogy a külügyminiszter délelőtt már posztolta a Facebook oldalán a videórészletet, amivel illusztrálta, hogy az angol szurkolók a londoni EB-döntőn fütyültek az olasz himnusz alatt…

Forrás: ATV


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: