Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma reggel Karácsony Gergely bejelentette hogy megvétózza az atlétikai VB-t, mivel szerinte a Fudan-törvénnyel a miniszterelnök felrúgta azt a megállapodást ami megszületett a főváros és a kormányzat között.

Többen arra számítottak hogy emiatt hatalmas kormányzati gyűlölethullám fog megindulni Karácsony Gergely ellen, ám úgy tűnik a kormányzatnak még nem igazán sikerült összeszednie magát, ezért egy harmatgyenge lógnak hangzó nyilatkozatot adtak az ügyben.

Komolytalan, figyelemelterelés a fővárosi dugókról, a közlekedési káoszról

– ezt válaszolta az atv.hu-nak a Miniszterelnökségi Sajtóiroda arra, hogy Karácsony Gergely vétót kér a Fővárosi Közgyűléstől a ’23-as atlétikai vb-re.

“Karácsony Gergely nyilatkozata komolytalan, főpolgármester úr egyértelműen a fővárosban uralkodó dugókról és a közlekedési káoszról akarja elterelni a figyelmet”

– ezt a választ küldte az atv.hu kérdésére a Miniszterelnökségi Sajtóiroda arra reagálva, hogy Karácsony Gergely ma reggeli bejelentésére a 2023-atlétikai vb megvétózásáról.

A főpolgármester reggeli Facebook-videójában a Diákváros tervezett területén arról beszélt, a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal való megegyezését, ezért itt az ideje, hogy ez a „gaztett” ne maradjon válasz nélkül.

Bejelentette, hogy szeptember elsején a fővárosi közgyűlésnek azt fogja javasolni, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt.

A Demokratikus Koalíciónak már van egy beadványa a fővárosi közgyűlés előtt arról, hogy vétózzák meg az atlétikai világbajnokságot.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: