Juszt László - Fotó: keleten.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kocsis Mátét, akit nem az eszéért szeretnek, – akik szeretik – megint szólt egy egetverő baromságot:

“Ugye tudják a baloldali politikusok, hogy azok a sportolók, akiknek a sikerei kapcsán sorra tették közzé a likevadász gratuláló posztjaikat, javarészt ugyanazok a sportolók, akiket megfosztottak a 2024-es hazai rendezésű olimpiától? Sokaknak jutott eszébe elsősorban a momentumosok komplett rokonsága, amikor Tokió Párizsnak adta át a “stafétát” az olimpia lezárásaként, és nem Budapestnek. De erre persze az egész baloldal “büszke” lehet.”

Emlékeztetem a nagyeszűt, hogy 2017. február 22.-én, az Origo információja szerint mi történt:

“Az állami televízió információja szerint (amit nem sokkal később természetesen a kormány is megerősített) Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt MOB-elnök szerdai találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.

A döntés oka, hogy Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot. Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól.”

Nyilvánvaló, hogy ilyen horderejű döntés nem is születhetett meg az olimpiarendezést megálmodó miniszterelnök nélkül. Ahogy az is nyilvánvaló, hogy Orbán nem számított olyan nagy mértékű ellenállásra, amely népszavazást követelt a kérdésben. Egyébként egy felmérés szerint minden harmadik kormánypárti szavazó is a pályázat visszavonására szavazott volna egy népszavazáson.

Orbán tehát egyszerűen megfutamodott. Nem vállalta – mint már oly sokszor – a megmérettetést, inkább lemondta az olimpiát.

Szóval Kocsis, ha ilyen fiatalon, ennyire rossz az emlékezete, akkor legalább kérdezzen, vagy olvasson! Menni fog?

Juszt László

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: