Orbán Viktor, 2020. 06. 12. - Fotó: O.V. közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A fideszes káderképző, a Mathias Corvinus Collegium havi 10 ezer eurós ösztöndíjat biztosít a külföldi vendégoktatóinak, miközben az állami fenntartású egyetemeken a doktori iskolát elvégzett tanársegédek órabére alacsonyabb, mint egy diákmunkásé.

Ez is azt bizonyítja, hogy a kormány nem becsüli meg a magyar oktatókat, ugyanakkor mégis tőlük várja a magyar egyetemek világrangsorbeli helyezéseinek javítását.

Hogyan lesznek Magyarországnak a jövőben is elismert, szaktekintéllyel rendelkező oktatói és kutatói, ha a fiatalok pályájuk kezdetén azzal szembesülnek, hogy a fizetésükből nem tudnak megélni?

Sehogy, ugyanis a nettó 147 ezer forintos hazai bérek mellett valószínűleg inkább külföldön fognak elhelyezkedni, vagy a pályát elhagyva próbálnak meg boldogulni.

A Fidesz azzal, hogy mostohán kezeli az egyetemi oktatókat, árt a magyar felsőoktatás színvonalának, aminek a legnagyobb vesztesei a tanulni vágyó fiatalok.

Az MSZP szerint a felnövekvő nemzedékek esélyeit, felemelkedését, önmegvalósítását és biztos megélhetését szolgáló oktatásra van szükség.

Ezt pedig egy korszerű, sokszínű, értékteremtő oktatási rendszer biztosíthatja, amely nem létezhet megbecsült és jól megfizetett egyetemi oktatók nélkül!

Éppen ezért az MSZP ahogyan azt a “Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában ígéri 2022 után a felsőoktatásban olyan béremelést fog végrehajtani, ami lehetővé teszi a minőségi oktatói utánpótlás és felkészült szakértők biztosítását.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: