Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor - Fotó: HVG
Megosztom másokkal is:

Hajnal Miklós feljelentette Mészáros Lőrincet és Tiborcz Istvánt kartellgyanú miatt, a Momentum politikusa a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult.

A Momentum Mozgalom országos elnökségi tagja, országgyűlési képviselőjelöltje Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentette kartellgyanú miatt Mészáros Lőrincet és Tiborcz Istvánt.

Hajnal Miklós szerint mindketten azért nyerhetnek ugyanis ilyen sok tendert, mert tiltott módon összejátszhatnak egymással és a  közbeszerzést kiíró állami intézményekkel is, ami tiltott.

Az ellenzéki politikus hosszan ír arról, miért tartja gyanúsnak, hogy a két üzletemberhez köthető cégek testvériesen megosztoznak a rendkívül drága építkezéseken.

Szerinte ezzel a magyar adófizetők kétszeresen veszítenek: egyrészt közpénzből rendkívül drágán épülnek meg a beruházások, másrészt nincs verseny, ami kikényszerítené a jó minőségű alapanyagok, eszközök használatát és a magas színvonalú kivitelezést.

Hajnal Miklós úgy véli, a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) már évek óta ki kellett volna vizsgálnia mindezt.

Azt reméli, a GVH-nak lesz ideje vizsgálni a beadványát, hiszen júniusban bejelentették, az építőipari kartellekkel foglalkozó csoportot indítanak, márpedig az általa említett ügyekben „csak csak úgy repkednek a százmilliárdok”.


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --