Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varga Mihály pénzügyminiszter június végén jelentette be, hogy három év után távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal éléről Sors László.

Helyére július elsejétől Vágujhelyi Ferenc érkezett, akinek nem teljesen ismeretlen a NAV, hiszen korábban már dolgozott itt informatikai elnökhelyettesként, majd a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetője volt.

Állami szerv vezetőjeként mind Sors Lászlónak, mint Vágujhelyi Ferencnek vagyonnyilatkozattételi kötelezettsége van, aminek megfelelően a kormány oldalán meg is jelent a volt elnök záró vagyonnyilatkozata mellett Vágujhelyié is…

Először az új elnök, Vágujhelyi Ferenc leadott dokumentumával kezdünk, mely egész hosszú ingatlanlistával indul. Az új tisztségviselő ugyanis 5 ingatlannal rendelkezik, igaz, nem mindegyiknek egyedüli tulajdonosa.

Még 1988-ban vásárolta meg egy 54 négyzetméteres lakást pincei tárolóval a XIV. kerületben, melynek egyedüli tulajdonosa.
2000-ben tulajdonmegosztás révén 45 százalékban lett tulajdonosa egy balatonlellei udvaros lakóháznak. A telek 1060, a családi ház 160 négyzetméteres.

Egy évvel később, 2001-ben vásárolt egy pomázi 1500 négyzetméteres zártkertet, melyen egy 10 négyzetméteres gazdasági épület áll. Ennek is egyedüli tulajdonosa Vágujhelyi.
2016-ben egy feltehetően igencsak értékes ingatlan tulajdonosa lett az új NAV-elnök. Az V. kerületben 20 százalékban lett tulajdonosa egy 350 (!!!) négyzetméteres lakásnak.

Utolsó ingatlanjához több éven keresztül jutott, melyben felerészben tulajdonos. A III. kerületben három gépkocsibeálló és egy 3 négyzetméteres tárolót vásárolt meg. Az ingatlanszerzések évei: 2004, 2014, 2015, a tárolóhoz 2008-ban jutott hozzá.
Az ingatlanok mellett az ingóságok között is találni kitöltött sorokat. Autója ugyan nincs, de 2007 óta a tulajdonában van egy Suzuki típusú motorkerékpár.

Forrás: Mfor


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: