forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Molnár Gyula, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson, csütörtöki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet:

az Orbán-kormány arra készül, hogy mindössze hetekkel a kormányváltás előtt 5 évre válasszon új köztársasági elnököt Áder János helyére.

„A mai hírek szerint ez Trócsányi László lehet, de korábban Kövér László neve is felmerült. Orbán Viktor pár héttel azelőtt, hogy a magyarok ítéletet mondanak róla és rendszeréről a 2022-es választáson, 5 évre akarja bebetonozni egy pártkatonáját a legmagasabb közjogi pozícióba, az államfői székbe.

Méghozzá függetlenül attól, hogy hogyan döntenek a választók a 2022-es országgyűlési választáson.” – foglalta össze a politikus, hozzátéve: ez egyenlő a választói akarat, a magyarok még meg sem született döntésének semmibevételével.

Molnár Gyula kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-rendszernek semmi köze nem lehet ahhoz, hogy ki lesz a köztársasági elnök az Orbán-rendszer bukása után.

„Éppen ezért újra benyújtom azt az alaptörvénymódosításomat, amely lehetővé teszi, hogy az államfő személyéről már a kormányváltás után döntsünk.

Látjuk, hogy minél közelebb vagyunk a jövő évi országgyűlési választáshoz, Orbán Viktor egyre görcsösebben ragaszkodik a hatalomhoz.

Bizonyára szívesen megírná jó előre a következő 4 év lopásra szánt közbeszerzéseit is, bizonyára szívesen megrendelné a következő száz stadiont is, ha tehetné.

De nem teheti meg.” – fogalmazott a DK jelöltje, hangsúlyozva, ugyanígy nem dönthet a következő 5 év köztársasági elnökéről sem.

Molnár Gyula ismertette, alaptörvénymódosítása formálisan arról szól, hogy pár héttel meghosszabbítsák Áder János hivatali idejét, de mindez csak technikai megoldás ahhoz, hogy a következő köztársasági elnökről a következő parlament döntsön.

„Megértjük, hogy a Fidesz és az elmúlt tíz évben milliárdossá váló fideszes bűnözők szeretnék bebiztosítani magukat, hogy a kormányváltás után nem kell majd börtönbe menniük, mert majd elnöki kegyelmet kaphatnak Trócsányitól vagy Kövér Lászlótól.

Ezt mi nem fogjuk tétlenül nézni, az Orbán utáni Magyarország államfőjét az Orbán utáni Magyarország parlamentjének kell kiválasztania.” – jelentette ki a politikus.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: