Ujhelyi István - Fotó: MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szocialista politikus “undorítónak tartja”, hogy a Fidesz abból is sikerpropagandát csinál, amit “elbaltáz”.

Mától hivatalosan is lehet jelentkezni a harmadik oltásra – emlékeztet Ujhelyi István, MSZP-s politikus szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyílt levelében.

“Közel ötszázezer polgártársunk lehet, akik abban a súlyos tévedésben élnek, hogy védettek”

– fogalmaz a politikus, hozzátéve, hogy mindeközben az állami raktárakban többmillió, megfelelő minőségű, uniós engedéllyel rendelkező oltóanyag várja, hogy felhasználják.

Az oltások körüli kommunikációt erősen bíráló képviselő hangsúlyozza: az, hogy  „Magyarország biztosítja először a harmadik oltást” egyrészt nem igaz, másrészt nem sikerként könyvelendő el, hiszen annak a következménye, hogy olyan vakcinákkal oltották a társadalmat, melyek nem biztosítanak elegendő védelmet.

Ujhelyi az államközi megállapodásokat is erős kritikával illette, szerinte ugyanis azok erősen hiányosak, ráadásul olyan országokkal köttettek, mint Mongólia, Kazahsztán vagy Üzbegisztán.

“… de arról már nem adott számot a magyar polgároknak, hogy például Ausztriában miért nem fogadják el a Szputnyikot; vagy hogy Olaszországban, Portugáliában és Franciaországban miért kell a keleti vakcinásoknak kötelező tesztet végeztetniük, ha be akarnak lépni a határon?” – teszi fel a kérdést a politikus.

Az Európai Parlament magyar tagjaként az elmúlt napokban több uniós döntéshozó felé is kezdeményezéssel éltem, hogy azok a magyarok, akik harmadik oltásként uniós engedélyezésű oltóanyagot kapnak majd, automatikusan kerüljenek be az egységes uniós igazolvány rendszerébe – ezzel is megkönnyítve az utazási lehetőségeiket

– jegyzi meg Ujhelyi, aki szerint elvárható lenne, hogy a kormány is hasonló lépéseket tegyen a saját szintjén.

Végül arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unió számos tagállama már jelentősen lehagyta Magyarországot az átoltottság, illetve az első beadott vakcinák számát illetően

– írja, hangsúlyozva, hogy a nyájimmunitáshoz a szakemberek szerint még legalább másfél-kétmillió ember beoltása lenne szükséges, miközben a negyedik hullám már a nyakunkhon van.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: