Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Államférfi jelentése:

Kimagasló képességű politikus; elvi szempontból is korszakos hatású vezető. Szerepét az egész ország elismeri, függetlenül a politikai nézeteitől.

Karácsony Gergely mai bejegyzése után nem kérdés, hogy jár neki ez a jelző. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelöltjének sorait éppen ezért változtatás nélkül közöljük:

Sokaknak tartozik jóvátétellel a kormány, a kormányváltás után az új kormánynak sokak felé kell törleszteni az elmúlt 12 évben felhalmozott adósságot.

A megbecsülés, a szolidaritás, az együttműködés adósságát. Az elsők között kell megadnunk ezt a jóvátételt az egészségügyi dolgozóknak, mi sem lenne természetesebb tanulsága a járványnak.

Az egészségügyi dolgozóknak most mégis szólniuk, kérniük, követelniük kell. Kiállni magukért.

Megtették ezt ma a Hősök terén, és ott van a helye mellettük mindenkinek, aki igazságos, méltányos, az emberi életet és egészséget minden más elé soroló országban hisz.

Ezért mentem el én is, szolidaritásból, tiszteletből

Persze ez nem elég, olyan politikára van szükség, a kormányváltás után mindenképpen, amely mindenkinek esélyt ad az egészséges, hosszú életre.

Az állam nem mondhat le arról, hogy térítésmentes, jó színvonalú egészségügyi rendszert működtessen és finanszírozzon.

Erről szól a tegnap bemutatott egészségügyi programom, amelynek része, hogy az egészségügyi szakdolgozók bérét további 50%-kal kell megemelni, hogy megadjuk számukra a nekik kijáró megbecsülést, és meggátoljuk az elvándorlás mindannyiunkat károsan érintő folyamatát.

Fontos, hogy a járvány idején végzett hősies munkájukat is megköszönjük azzal, hogy minden egészségügyi dolgozó számára 500 ezer forintos jutalmat adunk. Az egészségügyi dolgozókkal közösen egy partnerségre épülő, tisztességes életpályamodellt kell kidolgoznia az új kormánynak.

Megemeljük a háziorvosi ellátás finanszírozását, a többletfeladatok teljesítéséhez pedig többletforrást biztosítunk.

Vonzóvá kell tenni az egészségügyi szakmákat, fejleszteni kell a szakemberképzést, kiemelt ösztöndíj bevezetésével növelni kell az iskolarendszerű egészségügyi szakképzésben résztvevők számát.

Szerződéses garanciák mellett pályakezdési pótlékkal, lakhatási támogatással kell segíteni a fiatal szakdolgozók itthoni munkába állását.

Tisztelet jár az egészségügyi dolgozóknak, hogy hosszabb, és egészségesebb életet biztosíthassunk mindenkinek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: