Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

TE, FIGYELJ, HAVER!

A tegezésért elnézést, Hofi idézet, amikor egy diliházból jelentkezett, alkalmam volt legalább ötvenszer látni a Mikroszkópon.

Most én is onnan jelentkezem, Magyarországnak hívják, hiszen egy normális országban ez a kormány már belebukott volna az elmúlt héten történtekbe, legalábbis Bolgár György azon kérdésére, hogy mit csinál az Európai Unió, egy volt belügyminiszter, bizonyos Kuncze ezt felelte:

„Nem az a kérdés, mit csinál az Európai Unió, hanem az, hogy mit csinálunk mi, magyarok? Eltűrik-e a magyarok azt, hogy bármikor lehallgathatják őket büntetlenül, vagy sem.”

Én csak annyit tennék hozzá, hogy tegnapi fejtegetésemet, miszerint Varga Zoltánhoz, a Centrál Médiacsoport tulajdonosához hasonlóan bizonyos szervek engem is az érdeklődésükkel tiszteltek meg, legalábbis a telefonom ugyanúgy többször ismételte az elhangzottakat, mint az övé, Benedek fiam szerint egy másik esemény is igen furcsává teszi.

A neten vadászva rálelt ugyanis, hogy két angol biztonságtechnikai cég is azt állítja, az izraeli Pegasus nem hagy nyomot, ám számos esetben a WhatsApp révén jutott be a telefonokba.

Amikor a WhatsApp vezérkara a francia újságírószervezethez hasonlóan ezt megtudta, e lehetőség megszüntetését úgy oldották meg, hogy a szám alapján beazonosított megfigyelteknek küldtek egy üzenetet, frissítsék WhatsApp alkalmazásukat, amelyet a képen látható szöveggel indokoltak.

(Ekkor még nem kapcsoltunk, a Privacy és Security szavakat olvasván Benedek is csak a szokásos marketingrizsára gondolt, pontosan nem indokolták, csak feltételes módban írták, hogy a WhatsAppon keresztül „feltörhették” a telefont, az üzenetben említett Malware meg csak egy összefoglaló név, kártékony szoftvert jelent, ami sok esetben nem több egy agresszív reklámprogramnál.)

Ez velem is megtörtént pár hete, de amíg nem frissítettem, nem is kaphattam további üzeneteket unokáim fejlődéséről, környezetemben mással nemigen fordult elő, azért bocsátom közre.

Mivel 1+1 furcsaság = 2 furcsaság. Mint tegnap Bolgár Györgynek elmeséltem, úgy harminc éve, talán Bostonban leszakadt a magasvasút, s le kellett zárni a környéket, mert egy csomó hajléktalan odarohant, hogy „áldozatként” ők is kaphassanak majd kártérítést.

Bennem semmi ilyen vágy nem bujkál, hogy nálam fontosabb megfigyeltek közé férkőzzek, pusztán közreadom kínai Huawei telefonom speciális szolgáltatásait, lehet, hogy átváltok Sinopharmra.

S elképzelem, mit mondana most rólunk a 85 éves Hofi.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: