Megosztom másokkal is:
  • 460

Sumákol a Fidesz, de Karácsony Gergely nem hagyja annyiban a dolgot. Online kezdi el gyüjteni a támogatókat a népszavazáshoz.

Tipikus fideszes sumákolás folyik a Nemzeti Választási Bizottságban Karácsony Gergely szerint.

Erről azután beszélt a főpolgármester, hogy a bizottság pénteki ülésén jóváhagyták a kormány gyereknépszavazási kérdéseit, melyeket Orbán Viktor jelentett be pár napja.

Karácsony öt kérdését ellenben nem vették napirendre. Ezt azzal indokolták, hogy eljárásbeli különbség van, ha a népszavazási kérdéseket a kormány vagy egy választópolgár adja be.

„A képlet tehát világos: a kormány féle népbutítás lehet, magyar állampolgár által kezdeményezett valódi népszavazás viszont nem lehet”

– mondta az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt tartott sajtótájékoztatón péntek délelőtt. Egyértelmű a szándék Karácsony szerint, nyilvánvalónak tartja, hogy „Orbán Viktor és bandája nyomást helyezett a bizottságra, hogy ezt az egyébként nemcsak erkölcstelen, hanem jogszerűtlen döntést meghozzák”.

Szerinte Orbánnak megvan az oka, hogy féljen az ő népszavazási kérdéseitől, mert azok megakadályoznák a miniszterelnököt abban, hogy felélje a kormány Magyarország jövőjét.

Karácsony úgy fogalmazott, Orbán már menekül a süllyedő hajóról, és elkezdett csomagolni a jövő évi választás előtt.

Ezért a mai nap elkezdik összegyűjteni az aláírásokat az öt népszavazási kérdéshez, egyelőre csak online formában, a karacsonygergely.hu/nepszavazas oldalon.

Ide kattintva támogathatja a kezdeményezést

Ez ugyan jogi értelemben semmit nem jelent, viszont az adatok ismeretében Karácsonyék gyorsabban el tudják majd érni azokat, akik támogatják a népszavazási kérdéseket, amennyiben az NVB hitelesíti a kezdeményezést.

Karácsony Gergely a következő kérdésekben szeretne népszavazást tartani:

Egyetért-e Ön azzal, hogy minden hatvan év fölötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy ingyenesen legyen jogosult SARS-CoV-2 neutralizáló antitest kimutatására alkalmas tesztre?

Egyetért-e Ön azzal, hogy koncessziós szerződés keretében gazdasági társaságnak ne legyen átengedhető magyarországi gyorsforgalmi út üzemeltetése?

Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary

Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Telex.hu/BalraMagyar


Megosztom másokkal is:
  • 460

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --