Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Budapest egyik legfontosabb választókerülete a Ferencváros és Józsefváros által alkotott 6-os választókerület. Bár masszív az ellenzéki fölény nem sikerült sem 2014-ben, sem 2018-ban megnyerni a választásokat.

2014-ben a szocialista Pál Tibor állt a legközelebb a győzelemhez, neki csak néhány száz szavazatt kellett volna ahhoz, hogy legyőzze Dr. Vas Imrét a Fidesz-KDNP jelöltjét. Emlékezetes, hogy akkor ez meglehetett volna ha nem indulnak a kamupártok.

2018-ban Ara Kovács Attila volt az ellenzéki összefogás jelöltje, azonban mögötte nem volt teljes az összefogás. Nem lépett vissza a javára többek között Baranyi Krisztina, aki 3%-ot kapott végül a választóktól.

Politikai elemzők szerint éppen emiatt érdemes figyelni ezt a választókerületet, ugyanis ha itt nincs váltás nincs meg a kormányváltás sem.

Eddig is többsége volt az ellenzéknek ebben a körzetben, de a politikai pártok nem tudták megoldani azt a konstrukciót amivel meg lehetett nyerni a körzetet. Most azonban előválasztások lesznek. Ám ez is tartogat fordulatokat.

Ugyanis a néhány hónappal ezelőtti állás a feje tetejére állt.

A Republikon-felmérés alapján ugyanis a néhány hónappal ezelőtt támogatottsága alapján még csak a futottak még kategóriába tartozó

Jámbor András az MSZP-Párbeszéd jelöltje átvette a vezetést:

  • Jámbor András (MSZP-Párbeszéd-Szikra Mozgalom): 21 százalék
  • Demeter Márta (LMP-Jobbik): 17 százalék
  • Manhalter Dániel (DK): 15 százalék
  • Csordás Anett (Momentum): 12 százalék
  • Bizonytalan: 35 százalék

Úgy tűnik tartogat izgalmakat ez a két kerület még mindig. És nem csalódunk akkor, ha újabb fordulatokra számíthatunk itt.

Előzetesen tévesen közötük, hogy a 2014-es választáson dr. Kocsis Máté volt a Fidesz jelöltje a körzetben. A Fidesz frakció kérésére pontosítottuk tárgyi tévedésünket, ezúton kérünk elnézést a hibás tájékoztatásért.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: