Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Publicus intézet mérése szerint ugyanis a kormánypárti szavazók 85 százaléka szerint a másság természetellenes.

A felmérés szerint az emberek 45–47 százaléka tartja természetesnek az azonos nemű párok kapcsolatát.

Politikai nézetekre bontva: a kormánypárti válaszadók 13–15 százaléka, az ellenzékiek 68–70 százaléka mondta azt, hogy ez szerinte természetes.

A Publicus Intézet a Népszava kérésére készített csaknem 1500 fő megkérdezésével egy erről szóló felmérést június végén.

Az újság cikkében az áll, hogy a magyar társadalom 77 százaléka támogatja, hogy az azos nemű párok regisztrált élettársi viszonyban élhessenek. Azt, hogy házasságot is köthessenek és örökbefogadhassanak, 62 százalék fogadná el.

A Fidesz szavazóinál az élettársi viszony kérdésére 58 százaléknyi, a házasságra és örökbefogadásra 22, illetve 20 százaléknyi elfogadó válasz érkezett.

A Jobbik szavazói toleránsabbnak bizonyultak ezekben a kérdésekben: közöttük 65, 57 és 56 százalék ért egyet azzal, hogy azonos neműeket is megillessen a jog.

A kutatásban azt is megkérdezték, hogy mi a véleményük általában a homoszexuális kapcsolatokról: a kormánypárti szavazók több mint fele visszataszítónak és természetellenesnek nevezte. Az összes megkérdezettre tekintve 22 százalékos ez az arány.

A fideszes válaszadók 65 százaléka pedig a Pride-ot is betiltaná – olvasható a cikkben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: